Hlavní obsah

Jágr v Detroitu? Našemu týmu by určitě pomohl, přimlouvá se Lidström

LAS VEGAS

Už sedmou Norris Trophy pro nejlepšího obránce NHL svíral ve středu večer ve svých rukou Nicklas Lidström. Jednačtyřicetiletý zadák obdržel trofej jen pár dní po jeho oznámení, že bude v kariéře pokračovat i další rok. V Detroitu tak na podzim načne svou 20. sezónu v NHL a rád by se v jednom týmu potkal i s dalším veteránem - českým útočníkem Jaromírem Jágrem.

Foto: Mark Damon, Reuters

Nicklas Lidström s Norris Trophy pro nejlepšího obránce NHL

Článek

"Vím, že poslední dva nebo tři roky byl v Rusku. Ale co je důležitější - ještě si dobře pamatuji, jak těžké bylo proti němu hrát v NHL. A nepochybuji o tom, že toho ze svých schopností příliš neztratil. Podle mne je to pořád sakra dobrý hráč," řekl Lidström na adresu Jágra v rozhovoru pro list Detroit Free Press.

"Kamarádi, kteří sledovali mistrovství světa, mi říkali, že hrál na turnaji hodně dobře. V soubojích proti nejlepším hráčům se rozhodně neztratil. Pro náš tým by byl určitě platnou posilou. Už jen pro svoji mohutnou postavu. Jsem si jistý, že má pořád skvělé schopnosti, ale jeho postava a stabilita je to, co hodně týmů láká," dodal švédský obránce.

Otázce na Jágra se během udílení cen NHL v Las Vegas znovu nevyhnul ani generální manažer Detroit Red Wings Ken Holland. "Chtěli bychom znát jeho stanovisko do 1. července. Pořád není jisté, jestli nebude chtít zůstat v Rusku," zopakoval k možnému získání českého forvarda.

Prioritou Detroitu je získat na volném trhu špičkového obránce, angažování Jágra by bylo spíše bonusem navíc. "Ve své době to byl špičkový hráč. Teď je mu 39 let. Proto také trochu váháme a máme jisté podmínky, stejně jako jsme to dělali v případě Dominika Haška a Mika Modana," nastínil Holland podrobnosti o jednání mezi jeho klubem a Jágrem.

Reklama

Související témata: