Hlavní obsah

Jágr v noci hrát nebude, kvůli ráně do hlavy to ale není

New York/Praha

Po drsném střetu vynechá Jaromír Jágr nejméně jeden zápas NHL. Nebude to ale kvůli ráně do hlavy od Roberta Bortuzza, z boje ho vyřadily jiné problémy - nachlazení. Jágr ve středu vynechal trénink hokejistů New Jersey, dnes byl dvaačtyřicetiletý útočník na ledě při rozbruslení v Torontu, kde Devils v noci našeho času (1.30 h, vysílá Nova Sport) hrají další utkání. Do něj však už nezasáhne.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Jaromír Jágr (68) z New Jersey ještě před zraněním v utkání s Pittsburghem atakoval bránu, v níž byl Marc-Andre Fleury (29).

Článek
Fotogalerie

Nikoli kvůli otřesu mozku. „Bylo mu špatně už před zápasem s Pittsburghem. Byl dehydrovaný," vysvětloval generální manažer Devils Lou Lamoriello. Kvůli problémům s třísly se mimo hru ocitl také Jágrův spoluhráč Patrik Eliáš.

Sudí na střet Jágra s Bortuzzem nijak nereagovali. Zákrokem se ale dodatečně zabývalo vedení soutěže a vyměřilo dvouzápasový trest, který odůvodnilo kromě jiného tím, že samotný atak přišel pozdě a byl "násilný s patrným kontaktem s Jágrovou hlavou", přičemž Jágr "neměl důvod náraz čekat a nemohl se bránit". Z tohoto důvodu byl zákrok označený jako nedovolený. V Bortuzzův prospěch hovořilo to, že nebyl trestán opakovaně a také Jágrův zdravotní stav.

Ve zdůvodnění trestu Patrick Burke, zástupce oddělení pro bezpečí hráčů, uvedl, že se neočekává, že by Jágr musel vynechat zápasy. Generální manažer Devils Lou Lamoriello však během středy nechtěl předbíhat událostem. "Není o čem referovat. Až do večera nebudeme vědět nic," řekl Lamoriello deníku The Record.

Později bylo zřejmé, že Jágr hrát nebude. Zatím jednou. Ale Lamoriello to nedával do spojitosti s Bortuzzovým zákrokem, za který bek dostal stop na zápasy proti Vancouveru a Ottawě. Kvůli pozastavenému platu přijde na zámořské poměry o poměrně komickou částku 6500 dolarů, která z jeho platu půjde do hráčského fondu.

Další zápas hrají Devils v noci na neděli už doma proti Washingtonu.

Reklama

Související témata: