Hlavní obsah

Jako legenda! Gólman dostal přihrávku od Nečase a předvedl parádičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejoví gólmani bývají občas pěkní hračičkové a rádi využijí každé příležitosti k tomu, aby ukázali svoji šikovnost i jinde než v brankovišti. Brankář Caroliny Frederik Andersen si například v zápase s New York Rangers zpestřil odjezd na střídačku při signalizované výhodě hrou v poli. Blízko modré čáry převzal puk od svého spoluhráče Martina Nečase, ladnou kličkou obehrál Artěmije Panarina a ještě puk v klidu rozehrál.

Foto: Dennis Schneidler, Reuters

Gólman Frederik Andersen během jednoho z úspěšných zákroků.

Článek

Hokejovým fajnšmekrům jistě vytanula na mysli vzpomínka na gólmana Patricka Roye, který v dresu Colorada předvedl proti Rangers ještě větší parádu, kdy si dovolil s pukem přejet červenou čáru, ve středu hřiště vystřihnout otočku a přihrát. Na hru svého dětského idolu teď proti stejnému soupeři zavzpomínal dánský gólman Andersen.

Na začátku druhé třetiny fauloval Frank Vatrano z Rangers a rozhodčí začal signalizovat Carolině výhodu. Gólman Andersen vyjel z brankoviště a mířil na střídačku, když v tom se mu snažil vyhnout jeho spoluhráč Nečas. Rázem z toho ale byla spolupráce a Dán toho parádně využil.

Na modré si šikovně obhodil Rusa Panarina a ještě v klidu rozehrál do obranného pásma Tonymu DeAngelovi. Situace byla vítaným zpestřením zápasu, které nakonec Carolina, i díky 28 Andersenovým zákrokům, vyhrála 4:2.

Reklama

Související témata: