Hlavní obsah

Je to český bůh, že? rozplýval se Hanzal nad výkonem Jágra, který se ale po utkání zlobil

Phoenix

Zlobil se, a to hodně. Jako už několikrát předtím musel hokejista Jaromír Jágr strávit porážku svých Devils, kteří se v sezóně potýkají hlavně se slabou produktivitou. Naposledy New Jersey prohrálo s Phoenixem 2:3. Jágrovi i tak vysekl poklonu za skvělý výkon Martin Hanzal z vítězného týmu.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Důrazný Jágr vytěžil pro Devils v 58. minutě utkání s Phoenixem kontaktní branku na 2:3. Víc už ale ne.

Článek
Fotogalerie

Devils se stále lepí na záda týmům, které okupují poslední postupové příčky ve Východní konferenci. A to navzdory tomu, že patří mezi pět nejhůře skórujících týmů letošní sezóny NHL (115 gólů).

V utkání s Phoenixem New Jersey dlouho ztrácelo a prohrávalo 1:3. V 58. minutě ale dal Devils naději právě Jágr, který vsítil kontaktní gól. Na vyrovnání byl už však krátký.

„Kdybychom měli alespoň dvě lajny, které by šlapaly, byl by to jiný příběh. Ale my měli jen jednu, která byla schopna něco udělat," reagoval Jágr, jenž měl ještě v závěru utkání s Phoenixem dobrou šanci vyrovnat.

Jágr je s 39 body v 50 zápasech dlouhodobě nejproduktivnějším hráčem Devils. Druhý Michael Ryder na něj ztrácí 13 bodů. Když se legendární pravé křídlo dostane na led, i ve svých jednačtyřiceti dokáže řádně provětrat obranu soupeře.

„Je to český bůh, že? Je to stále úžasný hokejista a je radost koukat, jak hraje," chválil Martin Hanzal svého spoluhráče pro olympijské hry v Soči. Český útočník s kojotem na dresu vstřelil v zápase rozdílový gól.

Jágrovi se sice stále daří, na všechno ale v New Jersey sám nestačí. Oporu Devils po utkání trápilo, že ze série čtyř utkání venku vytěžil jeho tým jen tři body. „Před tímto zápasem to vypadalo lépe. Teď se musíme vrátit domů a semknout se. Před olympijskou přestávkou nás čeká ještě šest nebo sedm utkání proti týmům ze Západní konference a v nich musíme co nejvíce bodovat," dodal Jágr.

New Jersey je v tabulce Východní konference NHL na 12 příčce. Na postupové pozice pro play off ztrácí pouhý bod.

Reklama

Související témata: