Hlavní obsah

Je to trapné! Nakopali nám zadky, bědují Panteři po nejtěžším debaklu v sezóně

Do Calgary dorazili se šňůrou třinácti zápasů, v nichž dokázali bodovat, ve středečním večeru ale byli hokejisté Floridy jakémukoliv úspěchu na hony daleko. Vymalováno bylo už po první třetině, kterou Flames vyhráli 4:0 a ve zbylých čtyřiceti minutách ještě přidali další dva góly. „Je to trapné,“ musel uznat útočník Jonathan Huberdeau po nejtěžším debaklu Panterů v sezóně.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Gólman Floridy Roberto Luongo (vlevo) odchytal v Calgary jen první třetinu, zbytek duelu sledoval po čtyřech obdržených brankách jen ze střídačky.

Článek
Fotogalerie

O jednoznačném průběhu duelu vypovídá nejen skóre, ale i poměr střel. Zatímco Panteři jich vyslali pouhých patnáct, jejich soupeř hned o jednadvacet víc. Hned třetinu střeleckých pokusů hostů přitom obstaral Huberdeau.

„Přijet sem po tak dobré sérii a dostat 6:0? To není to, co jsme si přáli. Neměli jsme dobrý začátek, nebyli jsme připravení a oni toho pochopitelně využili," říkal spoluhráč Jaromíra Jágr z první útočné formace.

Gólman Roberto Luongo vydržel v brance jen úvodní třetinu, po čtyřech obdržených brankách z patnácti střel ho ve druhé třetině nahradil Al Montoya. „Ale Roberto za to rozhodně nemohl. Nechali jsme ho v tom samotného a to prostě nemůžeme dělat. Víme, že jsme dobrý tým, jen to musíme ukázat a hrát příště líp," uvědomuje se Huberdeau.

Florida tak vyšla bodově naprázdno poprvé od 12. prosince. „Ke konci naší série se v našich zápasech začala trochu objevovat arogance. Takže jediné, co mohu říci, je, že jsme dnes spadli zase zpátky na zem. Nakopali nám zadky, což jsme si zasloužili," prohlásil obránce Erik Gudbranson.

Floridu nyní čekají čtyři dny, v neděli nastoupí na ledě Tampy Bay. To už na střídačce Panthers znovu bude stát hlavní kouč Gerard Gallant, jenž v Calgary chyběl, neboť odletěl na pohřeb své matky.

A Panteři věří, že drtivá prohra může přinést i pozitiva. „Je to dobře. Myslím si, že každý z nás nemá z našich výkonů v posledních čtyřech pěti zápasech dobrý pocit. Potřebovali jsme to," soudí Gudbranson.

Reklama

Související témata: