Hlavní obsah

Jordán se nevešel do kádru Caroliny, na farmu míří i Frk, Nedomlel a Musil

Český hokejový obránce Michal Jordán se nevešel do kádru Caroliny, v kterém zůstalo po čtvrtečním zúžení před posledními dvěma přípravnými zápasy 25 hráčů. Vedení Hurricanes tak zařadilo čtyřiadvacetiletého účastníka letošního mistrovství světa v Minsku na listinu volných hráčů a následně jej chce poslat na farmu do Charlotte do nižší AHL. Z Detroitu byli na farmu posláni i útočník Martin Frk a obránce Richard Nedomlel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Jordán během tréninku české hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Jordán si sice ve středečním utkání na ledě Columbusu (3:6) připsal gól a asistenci, přesto o den později spolu s dalšími devíti hráči opustil tým. Na farmě v Charlotte už strávil celou minulou sezónu, v které v 70 duelech zaznamenal 25 bodů za čtyři branky a 21 asistencí.

Následně debutoval v české reprezentaci a odbyl si i premiéru na mistrovství světa. Za národní tým sehrál 13 utkání a připsal si jednu přihrávku. V červenci podepsal s Hurricanes novou roční smlouvu na 550 000 dolarů, v případě pobytu na farmě má příjem 200 tisíc dolarů.

Zlínského odchovance draftovala Carolina v roce 2008 ve čtvrtém kole jako 105. hráče v pořadí. Do zámoří Jordán odešel rok před draftem. Hrál tři roky v OHL, nejdříve za Windsor a pak za Plymouth. Následně působil na farmě v Charlotte. V sezóně 2012/13 si připsal v dresu Caroliny pět startů v NHL.

Čtveřice Čechů zatím v Detroitu zůstává

Dvacetiletý Frk už působil na farmě v minulé sezóně. Za Grand Rapids sehrál v základní části 50 utkání a připsal si 12 bodů za tři branky a devět asistencí. Ve čtyřech duelech play off nebodoval. Na 15 utkání se objevil také v ECHL v Toledu. Tam zaznamenal pět gólů a osm přihrávek.

Karlovarského odchovance si Detroit vybral v roce 2012 ve druhém kole draftu jako 49. hráče v pořadí. V té době už měl Frk za sebou dva roky v QMJHL v dresu Halifaxu, kde pak pokračoval i v další sezóně a získal s Mooseheads po triumfu v soutěži také prestižní Memorial Cup.

O rok starší Nedomlel v minulém ročníku sehrál za Grand Rapids jej tři duely, v nichž nebodoval. Nastupoval v Toledu, kde si v 60 zápasech připsal 18 bodů za osm zásahů a deset asistencí. Nasbíral také 150 trestných minut.

Detroit jej draftoval v roce 2011 a sáhl po něm jako po 175. hráči v pořadí v šestém kole. Slávistický odchovanec odešel do zámoří rok před draftem a tři roky působil ve WHL ve Swift Current.

Další čtyři Češi v přípravě Red Wings mezi 39 hráči zůstávají. Vedle obránce Jakuba Kindla, který je stabilním členem základní sestavy, jsou to brankář Petr Mrázek a útočníci Andrej Nestrašil a Tomáš Nosek.

Na farmu se přesunul i Musil

Ve čtvrtek se přesunul z přípravného kempu Edmontonu na farmu do Oklahoma City do nižší AHL také český hokejový obránce David Musil. Jednadvacetiletý člen slavné hokejové rodiny strávil v záložním týmu Oilers už minulou sezónu a na premiéru v NHL stále čeká. Edmonton, který je jeho rodným městem, si Musila vybral v roce 2011 hned na začátku druhého kola draftu jako 31. hráče v pořadí.

Syn bývalého reprezentanta Františka Musila, který ve slavné zámořské soutěži za Minnesotu North Stars, Calgary, Ottawu a Edmonton sehrál přes 800 utkání, a vnuk legendy Jaroslava Holíka reprezentoval Česko na dvou mistrovství světa dvacítek i na dvou světových šampionátech osmnáctek. Jeho o čtyři roky mladší bratr Adam, který hraje za Red Deer ve WHL a půjde za rok na draft NHL, ale hájí barvy Kanady.

David Musil v uplynulé sezóně nasbíral v dresu Oklahoma City v 61 zápasech základní části 12 bodů za dvě branky a deset asistencí. Ve dvou duelech play off si připsal jednu asistenci. Tři duely sehrál i v ECHL za Bakersfield a vstřelil jeden gól.

Reklama

Související témata: