Hlavní obsah

Kouzelník Pastrňák. Boston rozdává příděly, potřetí splnil normu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctileté zkušenosti z NHL byly Marcu Staalovi k ničemu, když se před ním zjevil rozjetý David Pastrňák. Český útočník si s 35letým obráncem Floridy pohrál jako s nováčkem a druhým gólem v sezoně se podepsal pod bostonskou výhru 5:3. Bruins jsou nadále neporažení.

Foto: Brian Fluharty, Reuters

Český hokejista David Patrňák (vlevo) během utkání NHL proti Floridě.

Článek

"Magic!" křičel komentátor zápasu, když Pastrňák ve třetí třetině před modrou čárou převzal přihrávku od Patrice Bergerona, puk si poslal mezi Staalovýma nohama a pak se trefil mezi betony Sergeje Bobrovského. Radko Gudas už krajana nestihl zpacifikovat. Na začátku 48. minuty byl stav 4:1 pro domácí.

"Máme štěstí, že tu máme špičkové hokejisty. Rozdílové borce, kteří vám umožní vyhrávat zápasy, i když třeba nejste jako tým herně dokonalí," řekl nový bostonský kouč Jim Montgomery.

Pastrňák je s 5 body (2+3) na čele týmové produktivity. Po třech zápasech má Boston nejvyšší střelecký průměr ze všech 32 týmů - 5,33 na zápas. Pětigólovou normu stanovil v premiéře na ledě Washingtonu (5:2), překonal ji proti Arizoně (6:3) a zábrany neměl ani proti ambiciózním Panthers. O 16 bostonských branek se postaralo 12 hráčů.

Bruins zatím nescházejí ani klíčové persony Brad Marchand a Charlie McAvoy. Oba museli v létě pod nůž. Stálý člen elitního bostonského útoku Marchand je ale hodně netrpělivý a podle všeho uspíšil svou rekonvalescenci po chirurgickém zákroku na obou kyčlích. Dokonce už se o víkendu objevil na ledě se spoluhráči.

"Zatím to bylo hlavně mentální vítězství. Čtyři měsíce byly dlouhé. A když kluci měli lehčí trénink, tak jsem je uprosil, aby mě nechali sklouznout se s nimi. Už mě deptalo bruslit jen sám," prohlásil Marchand, který ale ještě blíže neurčenou dobu bude sledovat zápasy v obleku z hlediště.

Ten další odehrají Bruins v Canadian Tire Centre v Ottawě už v noci na středu. Dodrží proti Senators pětigólovou normu?

Reklama