Hlavní obsah

Krejčí útočí v NHL na individuální trofej

NEW YORK

Bostonský útočník David Krejčí má týden před koncem základní části NHL velkou naději na získání individuální ceny. V hodnocení účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech vede dvaadvacetiletý rodák ze Šternberku s 37 body a nejbližšími konkurenty o Plus-Minus Award jsou mu klubový spoluhráč Blake Wheeler a Pavel Dacjuk z Detroitu, kteří mají o jeden bod méně. Krejčí má ještě čtyři zápasy na to, aby svou pozici uhájil.

Článek

Zdramatizoval se boj o Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče soutěže, protože Rus Jevgenij Malkin z Pittsburghu za poslední dobu promarnil svůj desetibodový náskok. Jeho krajan Alexandr Ovečkin z Washingtonu na něj ztrácí už jen dva body. Malkin v 79 zápasech nasbíral 108 bodů za 34 branek a 74 asistencí. Ovečkin získal v 76 duelech 106 bodů a s 55 brankami vládne tabulce střelců.

Maurice Richard Trophy pro nejlepšího kanonýra Ovečkin s jistotou obhájí, protože má náskok 11 tref na Zacha Pariseho z New Jersey a Jeffa Cartera z Philadelphie. Ještě tři zápasy má na to, aby znovu získal i Art Ross Trophy, Malkin bude ve stejném počtu duelů hájit své vedení.

Roger Crozier Saving Grace Award pro brankáře s nejvyšší úspěšností zákroků má prakticky jistou Američan Tim Thomas z Bostonu, který s bilancí 93,3 procenta vládne před českým gólmanem Tomášem Vokounem z Floridy (92,6) s velkým náskokem. Thomas se svým spoluhráčem Mannym Fernandezem pravděpodobně získají i William M. Jennings Trophy, jež je určena pro gólmany z týmu s nejnižší počtem inkasovaných branek v základní části NHL. Boston inkasoval v 78 zápasech 181 branek, následuje Minnesota se 192 obdrženými góly ze 79 utkání.

Reklama

Související témata: