Hlavní obsah

Krosček už není faul? Bodový lídr odstoupil a Tampa má problém

New York/Praha

Šampioni jsou v nesnázích. Hokejisté Tampy prošustrovali na ledě Islanders dvougólový náskok, prohráli 2:3 v prodloužení a o finalistovi Stanley Cupu tak rozhodne až sedmý duel série na Floridě. Horší je, že Lightning se v něm nejspíš budou muset obejít bez svého klíčového hráče Nikity Kučerova.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Špatná zpráva pro Tampu Bay Lightning. V klíčové bitvě o postup do finále Stanley Cupu týmu nejspíš bude chybět zraněná hvězda Nikita Kučerov.

Článek

Ruský útočník po operaci kyčle vynechal celou základní část NHL, ale do play off vstoupil v oslnivé formě. Osmadvacetiletý útočník je nejproduktivnějším hráčem vyřazovacích bojů s 27 body (5+22) a jeho výkony vzbuzují úctu i úžas.

Teď ovšem akutně hrozí, že Kučerov už žádný další gól nebo asistenci nepřidá. Ve středečním zápase v Nassau Coliseum na Long Islandu odehrál jen 46 vteřin. Hned při prvním střídání inkasoval před zraky sudího krosček do žeber od obránce Scotta Mayfielda. O pár vteřin později u mantinelu vrazil do Mathew Barzala a vzápětí bylo z Kučerovových pohybů jasné, že je něco špatně. Z ledu zmizel v předklonu a z kabiny už se nevrátil.

Ve studiu kanadské televize TSN se rozhořela debata, zda rozhodčí Chris Lee ví, co je to krosček, nebo se tento typ faulu rozhodl úplně ignorovat.

"Sudí nám řekl, že si nemyslí, že to byl zákeřný zákrok," divil se kapitán Tampy Steven Stamkos.

Mayfield ale podle všeho trefil hokejkou místo, kde hráči nemají chránič, což musel minimálně tušit... K prohloubení deprese Lightning to byl právě bek Islanders, který ve třetí třetině krásnou střelou vyrovnal na 2:2. "Jak mohl (rozhodčí) přehlédnout něco takového? Navíc to bylo pozdě, Kučerov už odehrál puk," nechápal u televizního přenosu legendární útočník Phil Esposito, který byl vůbec prvním generálním manažerem v historii hokejové Tampy (1991-98).

Nepotrestaný Mayfieldův zákrok však dobře zapadá do letošních výkonů sudích v zámořském play off, které vyvolaly tsunami kritiky. "Zatím nemám zprávy, jak na tom Kuch je," řekl kouč Lightning Jon Cooper.

Rozhodující duel semifinále se hraje v sobotu od 2:00 SELČ v Amalie Areně v Tampě. A Lightning už si radši promýšlejí složení útoků, pokud jim bude v sestavě chybět Kučerov.

Foto: Jim McIsaac, ČTK/AP

Špatná zpráva pro Tampu Bay Lightning. V klíčové bitvě o postup do finále Stanley Cupu týmu nejspíš bude chybět hvězdný Nikita Kučerov.

Reklama

Související témata: