Hlavní obsah

Krvavý závěr v Coloradu. Obránce Jets upaloval z ledu s rozříznutou rukou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobře rozehraný zápas ztratili, frustrace z pěti inkasovaných gólů v poslední třetině navíc hokejisty Winnipegu připravila o důležitého hráče. Obránce Jets Brenden Dillon opouštěl utkání prvního kola play off v Coloradu s krvavou řeznou ránou na ruce.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Rozhodčí Matt MacPherson (vlevo) snažící se od sebe odtrhnout hokejistu Colorada Brandona Duhaimea a obránce Winnipegu Brendena Dillona

Článek

Domácí Avalanche se v závěrečné dvacetiminutovce hladově vrhli na soupeře, využívali přesilovky a během necelých jedenácti minut otočili výsledek z 1:2 na 5:2. Při zoufalé snaze snížit přistál v prázdné brance Winnipegu při power play ještě jeden puk a závěr Jets nervově neustáli.

Půl minuty před koncem se porval jejich kapitán Adam Lowry a po vypršení hracího času propukla nepřehledná hromadná bitka, do které se aktivně zapojil i Dillon. Třiatřicetiletému obránci Jets pak ve skrumáži někdo šlápl na ruku, na které měl hlubokou ránu. Krev zbarvila i dres Dillonova protivníka v šarvátce Brandona Duhaimea, než si sudí zranění všimli a hráč hostů upaloval do kabin.

Kouč Winnipegu Rick Bowness byl po utkání hodně znepokojený. „Když vidíte krev, tak je to pochopitelné,“ řekl. Doplňující informace o Dillonově stavu ale neměl. Zadák Jets za bitku, kterou pomáhal rozpoutat, inkasoval dvě plus dvě minuty. Že by se objevil na ledě ve čtvrtém zápase série v neděli večer, ale není vůbec pravděpodobné. Dillon přitom hraje v průměru přes 20 minut na utkání.

„Děsivá situace,“ řekl spoluhráč Josh Morrissey. „Všichni se o něj opravdu bojíme. Jen doufáme, že bude v pořádku.“

Fanoušci Jets, kteří v sérii prohrávají 1:2 na zápasy, jsou ale kromě Dillonova stavu znepokojeni i statistikami gólmanské jedničky Connora Hellebuycka, jednoho z kandidátů na Vezina Trophy. V divoké sérii s Coloradem má však třicetiletý Američan průměr inkasovaných branek 5,05 na zápas a úspěšnost zákroků jen 87,1 procenta.

„Špatná disciplína nás připravila o všechno. Ale jestli to bylo 2:3, nebo 2:6, to už je jedno. Colorado vyhrálo jednou u nás, v neděli musíme vyhrát my u nich,“ prohlásil Bowness. „Čtvrtý zápas bude klíčový,“ přikývl bek Morrissey.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.