Hlavní obsah

Kubalík se uvedl hned v premiéře. Evropská chemie, inteligentní hokej, zní spokojené hlasy z Ottawy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vidět Dominika Kubalíka v dresu Ottawy je trochu nezvyk, český útočník se ale hned od začátku svého kanadského angažmá stará o to, aby fanouškům Senators přirostl k srdci. Na první bod v novém působišti potřeboval 76 sekund, na první gól necelých sedm minut. Hosté si z přípravy v Torontu odvezli výhru 4:3 po prodloužení.

Foto: Cole Burston, ČTK/AP

Dominik Kubalík (81) z Ottawy se raduje z gólu proti Torontu.

Článek

Osmadvacetiletý Kubalík nastoupil na křídle druhé lajny s Finem Robym Järventiem a Kanaďanem Mathieu Josephem. A první třetina patřila právě jim. Už ve druhé minutě česká posila prokázala velký přehled, vrátila puk finskému centrovi a Ottawa šla do vedení.

„Pěkná přihrávka, já už to dával prázdné branky,“ líčil Järventie. „Pravděpodobně to je evropská chemie. (Kubalík) je tak dobrý, že se s ním snadno hraje, výborně čte hru a také má úžasnou střelu.“

Čarostřelec z Plzně dal svou první ottawskou branku ale na své poměry trochu neobvyklým způsobem. Žádné vyšívání ani rána od kruhu. Kubalík si sjel před branku, klepnul si hokejkou o led a pak ji precizně vložil do nahození dalšího Fina - obránce Lassiho Thomsona. Na té evropské chemii přece jen něco bude.

„Kubalík hraje velmi inteligentní hokej. Je zodpovědný na obou stranách hřiště,“ pravil ottawský asistent Davis Payne. „Víme, že je to výborný střelec. Ale když se podíváte, jak skóroval, tak bylo vidět, že se nebojí sjet před gólmana, clonit, tečovat. Takové hráče potřebujete, když chcete mít v sestavě hloubku.“

Když se Kubalík objevil na nové štaci po výměně z Detroitu za Alexe DeBrincata, psalo se v Ottawě, že by klidně mohl hrát první lajnu. Pak ale Senators získali na stejnou pozici Rusa Vladimira Tarasenka.

„Líbilo se mi to o něco víc, když tam nebyl,“ řekl Kubalík s úsměvem v nedávném rozhovoru pro Sport.cz před odletem na tréninkový kemp. „Ale já na tyhle věci moc nekoukám. Soustředím se jen na sebe a doufám, že si místo uhraju. Bude jen na mně, jak se s tím poperu.“

Jen tak dál. Ottawu čeká ještě šest přípravných zápasů. Novou sezonu NHL zahájí Senators v noci na 12. října v Carolině.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články