Hlavní obsah

Hokejisté Seattlu začali přípravu před NHL s trenérkou na střídačce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na střídačce hokejistů Seattlu stála v přípravném utkání před NHL proti Calgary žena. Trenérka Jessica Campbellová vedla mužstvo společně s Danem Bylsmou, jemuž dělá asistentku ve farmářském týmu Coachella Valley, s kterým na jaře v jeho premiérové sezoně AHL postoupili až do finále Calder Cupu. V pondělí zastoupili hlavního kouče Davea Hakstola, který absolvoval s druhou částí týmu Kraken přípravný zápas na ledě Calgary.

Foto: Jason Redmond, ČTK/AP

Jessica Campbellová na střídačce Seattlu.

Článek

„Je to samozřejmě obrovská příležitost a považuji si toho. Beru to s pokorou, že jsem součástí Kraken. Opravdu,“ citoval Campbellovou web NHL.

Jednatřicetiletá Kanaďanka, která získala jako hráčka v roce 2015 stříbro na mistrovství světa, je trenérskou průkopnicí. Loni v létě se stala první asistentkou trenéra v AHL v historii, předtím působila ve stejné roli na světovém šampionátu mužů v Tampere a Helsinkách u německé reprezentace, kde pomáhala finskému kouči Tonimu Söderholmovi.

„Zaslouží si pozornost. Přináší úplně jiný pohled, než na jaký jsem byl zvyklý věcí, a je opravdu kreativní,“ řekl po pondělním zápase útočník Andrew Poturalski, který hrál pod vedením Campbellové v minulé sezoně AHL. „Všem útočníkům v Coachelle pomohla se posunout, hlavně při přesilovkách. Je opravdu skvělé mít ji na střídačce,“ pochvaloval si.

Premiéru v dresu Seattlu si pod dohledem Campbellové odbyl český útočník Eduard Šalé, kterého nejmladší klub NHL draftoval letos v červnu v prvním kole. Osmnáctiletý odchovanec Komety Brno strávil na ledě přes 13 minut.

Dětským snem Campbellové bylo zahrát si jednou v NHL, v budoucnu by se do elitní soutěže mohla dostat jako trenérka. „Nikdy jsem si nepředstavovala, že bych mohl trénovat na téhle úrovni. Budu dál pracovat a odvádět, co je potřeba, abych toho cíle dosáhla,“ řekla.

V nedělním přípravném utkání Pittsburghu proti Columbusu dostala příležitost být na střídačce Penguins jako host Kori Cheverieová, která v nově založené ženské lize PWHL povede hokejistky Montrealu.

Reklama

Související témata: