Hlavní obsah

Laine odešel z Winnipegu do Columbusu výměnou za Duboise

Columbus

Finský hokejový kanonýr Patrik Laine a Američan Jack Roslovic se stěhují v NHL z Winnipegu do Columbusu výměnou za jiného útočníka Kanaďana Pierrea-Luca Duboise a výběr ve třetím kole draftu v příštím roce. Působiště si tak vyměnily osobnosti draftu z roku 2016, na kterém si Jets vybrali Laineho jako dvojku a hned po něm přišel na řadu Dubois jako volba Blue Jackets.

Foto: JOHN WOODS, ČTK/AP

Patrik Laine (29) a Kyle Connor (81) z Winnipegu.

Článek

Výměna se odehrála jen dva dny poté, co kouč John Tortorella Duboise v domácím duelu s Tampou Bay při prohře 2:3 v prodloužení vyřadil už v první třetině ze sestavy. Dubois odehrál jen tři minuty a 55 sekund, nejméně v dosavadní kariéře v NHL. Dvaadvacetiletý útočník následně podle Tortorelly uvedl, že za Blue Jackets už hrát nechce.

"Pierre-Luc byl důležitou součástí našeho týmu v minulých čtyřech sezonách, ale teď se naše cesty rozešly," komentoval jeho odchod finský generální manažer Columbusu Jarmo Kekäläinen.

Dubois 31. prosince loňského roku podepsal s Columbusem jako chráněný volný hráč dvouletý kontrakt na 10 milionů dolarů. V této sezoně si připsal v pěti zápasech jeden bod za gól. V NHL má na kontě celkem 239 utkání a 159 bodů za 66 gólů a 93 asistencí. Ve 26 duelech v play off zaznamenal 19 bodů za osm tref a 11 přihrávek. Předloni v Bratislavě získal s Kanadou stříbro na světovém šampionátu.

Stejně starému Lainemu ještě v tomto ročníku platí dvouletý kontrakt na 13,5 milionů dolarů, v červenci se může stát chráněným volným hráčem. V tomto ročníku odehrál za Jets jediný duel a připsal si v něm tři body za dvě branky a jednu asistenci, potom byl mimo hru pro zranění.

V NHL nasbíral v 306 zápasech 250 bodů za 140 branek a 110 přihrávek. Ve 24 utkáních v play off má na kontě 16 bodů za osm tref a stejný počet asistencí. V roce 2016 získal s Finskem na mistrovství světa v Rusku stříbro.

Třiadvacetiletý Roslovic před odchodem podepsal dvouletý kontrakt na 3,8 milionu dolarů. Blue Jackets jej draftovali v roce 2015 v prvním kole na 25. místě. V NHL nasbíral ve 140 duelech 67 bodů za 26 branek a 41 asistencí. Ve 20 utkáních play off zaznamenal pět přihrávek.

Reklama

Související témata: