Hlavní obsah

Landeskog znovu podstoupí operaci, Coloradu bude chybět další sezonu

Kapitán Colorada Avalanche Gabriel Landeskog podstoupí transplantaci chrupavky v pravém koleni a vynechá i celou příští sezonu NHL. Švédský útočník nehrál od loňského 26. června, kdy v šestém finále porazil s Coloradem hokejisty Tampy Bay Lightning a vyhrál pro Avalanche třetí Stanley Cup. Při cestě vyřazovacími boji svůj celek táhl, ve 20 zápasech nasbíral 22 bodů.

Foto: Phelan M. Ebenhack, ČTK/AP

Kapitán Colorada Gabriel Landeskog se Stanley Cupem

Článek

V říjnu se Landeskog podrobil už druhé operaci kolena, první podstoupil v březnu, chvíli před úspěšným play off. Původně měl chybět 12 týdnů, na konci základní části však Colorado oznámilo, že s třicetiletým Švédem už v probíhající sezoně nepočítá.

Dnes vedení klubu informovalo, že ve středu v Chicagu absolvuje transplantaci chrupavky. Věří, že tento extrémnější přístup mu pomůže zranění překonat. Landeskog se stal kapitánem Colorada už jako devatenáctiletý v roce 2012. Za Avalanche odehrál 807 utkání, smlouvu má podepsanou až do roku 2029.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články