Hlavní obsah

Lídr NHL chce prolomit prokletí. Rozjetý Boston ale čeká těžká mise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrchol sezony v zámořské NHL klepe na dveře. Do bojů o slavný Stanley Cup se zapojí také vítěz Prezidentského poháru Boston Bruins, který v základní části nasbíral rekordních 135 bodů. Pozici před play off tedy má papírově nejlepší, zároveň je tu ale velký strašák z předchozích let, kdy právě vítězové základní části zpravidla končili již v začátcích vyřazovacích bojů. „Boston neměl žádnou krizi, čehož bych se před začátkem play off skoro až bál,“ líčí hokejový expert Sport.cz Marek Burkert v pořadu Příklep.

Naváže Boston na skvělé výkony i v play off? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Úctyhodná sezona rozjetého Bostonu děsí snad každého soupeře. Tým kolem českého hvězdného útočníka Davida Pastrňáka v letošním ročníku lámal jeden rekord za druhým a pochopitelně je nejen podle expertů nejžhavějším kandidátem na zisk Stanleyova poháru.

Boston se v osmifinále utká s osmým týmem Východní konference Floridou, která na pozice zaručující play off proklouzla díky povedené koncovce. Panteři se tak proti obrovskému favoritovi série budou pokoušet o překvapení. „Je potřeba se držet toho, co funguje. Osvědčené modely, které vycházely v základní části," popisuje možnou cestu Bostonu za úspěchem expert Sport.cz Marek Burkert.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Caroliny Martinem Nečasem.Video: Sport.cz

„V základní části prohráli snad jen jedinkrát tři zápasy v řadě. Jednou tam byla série, kdy prohráli tři ze čtyř duelů. Žádná krize nepřišla. Toho bych se před začátkem play off skoro až bál," přiznává hokejový expert v pořadu Příklep.

Vítěz Prezidentského poháru, který v sezoně zvítězil v 65 zápasech z celkových 82, se zároveň bude pokoušet zlomit prokletí týmů s nejlepší pozicí do play off. Loni z prvního místa postupovala právě Florida, která vypadla už ve čtvrtfinále. „Poslední, kdo to zvládl, bylo Chicago. Bylo to ale v době, kdy byla výluka. V sezoně 2012/13. Prosvištěli to až do června, nikdo na ně nestačil," líčí fantastickou cestu Chicaga.

Panteři ovšem nejsou před osmifinále odepisovaní. Opírat se budou o nejproduktivnějšího hráče týmu Matthewa Tkachuka, jenž letos nasbíral 109 kanadských bodů. „Je to jméno, které podle mě Florida pořizovala právě kvůli vyřazovacím bojům. V základní části ukázal, že je to jejich nejlepší hráč a dotáhl je do play off. Jestli si podrží výkony a strhne s sebou tým, tak Florida může být hodně nebezpečná," uvědomuje si Burkert.

Hokejový expert Sport.cz zároveň poukazuje na to, že oba celky si v sezoně drží nerozhodnou vzájemnou bilanci. „Boston v základní části narazil na Floridu čtyřikrát, dvakrát vyhrál a dvakrát prohrál," konstatuje Burkert.

Reklama

Související témata: