Hlavní obsah

Lundqvist se kvůli problémům se srdcem v sezoně NHL nepředstaví

Brankář Henrik Lundqvist v neděli potvrdil, že se v této sezoně NHL na ledě v dresu Washingtonu neobjeví. Devětatřicetiletý Švéd se v lednu podrobil operaci srdce a v únoru se vrátil k tréninku, nicméně vzhledem k zánětu srdce, který odhalila minulý týden kontrola, potřebuje ještě několik měsíců klidu na zotavení.

Foto: Twitter @hlundqvist35

Po nedávných lékařských testech si šel Henrik Lundqvist zaběhat, další kontrola operovaného srdce ale odhalila, že potřebuje delší rekonvalescenci.

Článek

"Trénink probíhal opravdu dobře a cítil jsem se v pohodě - ale mé srdce ještě není úplně připraveno. I když to ještě není takové, jaké jsem doufal, vím, že je to součást cesty k tomu, abych byl stoprocentně v pořádku," uvedl Lundqvist na Twitteru.

Mistr světa a olympijský vítěz byl 15 let tváří New York Rangers. Loni v říjnu podepsal kontrakt s Washingtonem a doufal, že by se v dresu Capitals mohl dočkat vysněného Stanley Cupu. Klub chtěl naopak spoléhat na jeho zkušenosti, nicméně i bez něj vede tabulku Východní divize. V brance má česko-ruskou dvojici Vítek Vaněček, Ilja Samsonov, z nichž ani jeden ještě nechytal v play off NHL.

Reklama

Související témata: