Hlavní obsah

MacTurbo. Kanadský expres brilantně srovnal tempo s Kučerovem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od chvíle, kdy ještě před vlastní modrou dostal puk, projel celým kluzištěm a pak zavěsil, uplynuly asi tak čtyři sekundy. Nathan MacKinnon se exkluzivním gólem na ledě New York Rangers dotáhl na vedoucího muže statistik NHL Nikitu Kučerova z Tampy. I když tentokrát to v Madison Square Garden Coloradu na výhru nestačilo (1:2 v prodloužení).

Foto: Dennis Schneidler, Reuters

Nathan MacKinnon předvedl svoji extratřídu

Článek

I zapřisáhlí fanoušci klubu z Manhattanu ale museli uznat, že tohle bylo něco. V závěru první třetiny kanadský útočník nabral rychlost, od Calea Makara dostal puk na čepel hokejky a poté už se domácí nestačili divit. MacKinnon ve středním pásmu proskočil mezi dvěma soupeři, srovnal si puk na hokejce a přes obránce ho poslal mezi betony Jonathana Quicka. Když se to umí…

„MacKinnon je doslova explozivní. Je schopný vygenerovat ohromnou rychlost a spojit ji se změnami směru, technikou hole i úžasnou střelou,“ prohlásil nedávno bývalý útočník New Jersey Patrik Eliáš. A jako by tím dokonale popsal pondělní akci.

Letošní souboj o Art Ross Trophy (a nejspíš i Hart Trophy) se tak patrně smrskne na duel MacKinnon vs. Kučerov. Oba zatím nasbírali po 85 bodech. Na třetího Davida Pastrňáka tak mají náskok 13 bodů a deficit se bude těžko dohánět i pětinásobnému vítězi produktivity v základní části NHL Connoru McDavidovi, který je už minus 18.

Před pauzou na All-Star Game, jenž se o víkendu konal v Torontu, se Kanaďan a Rus trumfovali ve skvělých výkonech. Na MacKinnonových 2+2 odpověděl Kučerov hattrickem a asistencí, coloradský útočník kontroval druhým čtyřgólovým večerem sezony. Jak v noci na čtvrtek odpoví v MSG lídr Tampy? Lightning také čeká duel v aréně Rangers.

Při dodržení předchozího tempa by 30letý ruský útočník a o dva roky mladší Kanaďan mohli atakovat hranici 140 bodů. Tu od roku 1997 překonal pouze McDavid, který se v minulé sezoně dostal až na 153.

MacKinnon vyšel naprázdno naposled 29. prosince. Od té doby bodoval ve 14 zápasech v řadě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.