Hlavní obsah

McDavid byl vyhlášen hvězdou února v NHL

Nejproduktivnější hokejista sezony NHL a nejlepší střelec Connor McDavid z Edmontonu byl vyhlášen hvězdou měsíce. Dalšími hráči oceněnými za únor jsou útočník Nathan MacKinnon z Colorada a brankář Bostonu Linus Ullmark.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Hvězda Edmontonu Oilers Connor McDavid (97).

Článek

Kapitán Edmontonu McDavid si v jedenácti únorových zápasech připsal 23 bodů za devět gólů a 14 asistencí. Ve sledovaném období byl v NHL nejproduktivnějším hráčem a nejlepším nahrávačem. V únoru se také šestadvacetiletý centr pošesté v kariéře dostal přes stobodovou hranici v produktivitě.

MacKinnon v deseti utkáních Colorada devětkrát skóroval a u osmi branek asistoval. I díky své sedmadvacetileté hvězdě Avalanche sedm duelů vyhráli a posunuli se na třetí místo v tabulce Centrální divize.

Ullmark prožil skvělý měsíc, v němž se poprvé představil v Utkání hvězd a vychytal výhru Bostonu ve všech šesti zápasech, do nichž nastoupil. Své výkony v brance devětadvacetiletý Švéd korunoval v sobotním utkání proti Vancouveru, v němž zpečetil vítězství Bruins 3:1 gólem do prázdné branky. V základní části tak skóroval jako třináctý gólman v historii a první od ledna 2020.

Reklama

Související témata: