Hlavní obsah

Měl takovou radost, až dal spoluhráči pěstí. Pak si při oslavách sám zlomil nos

Nashville/Praha

Čistý a nefalšovaný gejzír potěšení. Vysněný okamžik byl tak blízko a útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin trefil pěstí spoluhráče. Prostě se neovládl. Gól do prázdné branky ve finále proti Nashvillu a ruským forvardem projel záblesk euforie, kterou nekontroloval. Samou radostí trefil Phila Kessela do tváře na střídačce a na světě byl pěkný boxerský hák.

Foto: Christopher Hanewinckel, Reuters

Hvězdy Pittsburghu Penguins Sidney Crosby (87) a Jevgenij Malkin (71) líbají Stanley Cup. Tučňákům se po výhře 2:0 na ledě Nashvillu povedlo trofej obhájit.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sidney Crosby a jeho první reakce po zisku Stanley Cupu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Penguins zaplavili ulice Pittsburghu

Zbývalo čtrnáct sekund do konce třetí třetiny, když se do prázdné branky trefil Carl Hagelin. V tu chvíli se Pittsburgh dostal do vedení 2:0 a byl pár sekund od obhajoby Stanley Cupu.

Věděl to samozřejmě i Malkin, který začal na střídačce křepčit, jako když dostal na Vánoce své první brusle. V euforii neudržel svoji levačku, ta vyletěla a zastavila se až ve tváři Kessela. Ten chtěl nejdříve zjistit, co se mu stalo, ale protože se začalo slavit, nebyl čas řešit maličkosti.

Podle ruského serveru sovsport.ru měl ale při oslavách následně utrpět zlomeninu nosu právě Malkin, to když na sebe hráči naskákali a Rus měl narazit obličejem do helmy spoluhráče.

„Když jsme všichni skočili na sebe, někdo do mě zezadu strčil a já se bouchnul o něčí helmu. Ani nevím, koho byla," prohlásil útočník a vítěz kanadského bodování play off.

Reklama