Hlavní obsah

Michálka srazil spoluhráč, nejlepšího střelce NHL zřejmě čeká pauza

OTTAWA

Devatenáctý gól v sezóně stačil vstřelit v úterním zápase NHL proti Buffalu Milan Michálek. Momentálně nejlepší střelec soutěže si ale radost dlouho neužil, v dalším průběhu utkání se totiž nešťastně srazil s vlastním spoluhráčem Erikem Karlssonem a zřejmě jej čeká pro další zápasy vynucená pauza. Je to během pár dní už třetí střet mezi spoluhráči v NHL, který nese nepříjemné následky.

Foto: ČTK/AP

Milan Michálek na ledě (vlevo) po srážce se spoluhráčem Karlssonem

Článek

Podle informací zámořských novinářů utrpěl Michálek po střetu s Karlssonem zranění hlavy nebo ramena. Trenér Senators Paul MacLean pouze uvedl, že jde o zranění v horní části těla a že bude vědět více až po návratu do Ottawy, kde český kanonýr podstoupí podrobnější lékařské vyšetření.

Mluví se i o možném otřesu mozku, což by pro Michálka bohužel nebylo nic nového. S touto diagnózou byl mimo hru už v lednu 2010, když utrpěl zranění v zápase s Washingtonem. A další otřes mozku zažil na letošním mistrovství světa po zákeřném faulu Rusa Arťuchina. Aby toho nebylo málo, tak se symptomy otřesu mozku je v současnosti na marodce i Michálkův bratr Zbyněk, obránce Pittsburghu.

Nečekaný střet se odehrál ve druhé třetině utkání s Buffalem, kdy Karlsson narazil do českého útočníka ramenem. Michálek se poté už do zápasu nevrátil. A spoluhráči si uvědomují, že by jeho případná delší absence mohla na mužstvu zanechat následky. "Milan je klíčovým hráčem našeho týmu, tvrdě pracuje a dokáže rozhodovat zápasy," konstatoval útočník Jason Spezza.

Další srážka mezi spoluhráči

Střet Michálka s Karlssonem jen dokazuje, že hokejisté NHL by si měli na ledě dávat pozor nejen na hráče v odlišných dresech. Jen za posledních 10 dní už je to v NHL totiž třetí kolize mezi spoluhráči, po které nese někdo nepříjemné následky.

Minulé pondělí se srazili Sidney Crosby a Chris Kunitz, přičemž kapitán Pittsburghu začal znovu pociťovat následky otřesu mozku. A stejné problémy má nyní i Claude Giroux z Philadelphie po střetu se spoluhráčem Simmondsem o tomto víkendu.

Reklama

Související témata: