Hlavní obsah

Může za to Jágr! Český útočník si hned na startu v NHL splnil sen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve hře bylo sedm týmů z NHL, nakonec ale českého útočníka získal Pittsburgh Penguins, který mezi původními zájemci vůbec nebyl. A Radim Zohorna byl v sedmém nebi, podpisem smlouvy si splnil velký sen. „Pittsburghu jsem fandil. Bylo to jednoduché rozhodování, zda podepsat," odhaluje Zohorna, momentálně hráč Toronta Marlies, v pořadu Příklep na Sport.cz, jak vypadaly námluvy s Penguins.

Hrát za Pittsburgh? Vždycky to byl můj sen, přiznává český forvard v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Angažmá v zámoří českého reprezentanta Radima Zohornu lákalo, na to není nic divného. Tvrdí, že ve hře bylo asi sedm klubů, nakonec ale útočníka získala organizace Penguins. „Po jednom z turnajů, kdy jsme hráli s reprezentací ve Švédsku, se ozval Pittsburgh a já byl moc rád," vykládá s tím, že Pittsburgh má rád stále, i když už hraje na farmě u konkurence.

Každý, kdo má jen trochu rád český hokej a také nejslavnější ligu světa, si dá dvě a dvě dohromady, proč Zohornu okouzlili právě Penguins. „Může za to Jarda Jágr a zbytek výborných českých hráčů, kteří tam hráli. A samozřejmě i Sidney Crosby a Malkin tomu hodně pomohli," vysvětluje jeden z bratrského tria Zohornových.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Radimem Zohornou.Video: Sport.cz

Pittsburgh měl jistě díky Jaromíru Jágrovi a jeho krajanům v Česku pořádně velkou fanouškovskou základnu. „Určitě jsem nebyl z mojí generace sám, kdo Penguins fandil. Tehdy to byla jednoduchá volba," myslí si.

Reklama

Související témata: