Hlavní obsah

Nadávky jen lítaly. Hertl zíral, jak trenérovi San Jose ruply nervy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové prostředí není nedělní škola vyšívání, trenér San Jose David Quinn se ale v zápase NHL s Washingtonem vytočil málo vídaným způsobem. Za svůj exces ze třetí třetiny byl vyloučen do konce zápasu a musel opustit střídačku Sharks.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Trenér San Jose Sharks David Quinn (vlevo) opouští střídačku.

Článek

Domácí přitom po první třetině i zásluhou 16. gólu Tomáše Hertla v sezoně vedli 2:0, před druhou pauzou už to ale bylo 2:4. A v 6. minutě třetí části se rozpálený Quinn poroučel z lavičky, když se dostal do ostrého konfliktu se sudím Gordiem Dwyerem. Ten krátce předtím vyloučil útočníka Sharks Kevina Labanca za pád pod nohy obránce Vincenta Ioria z Capitals.

Do běla rozžhavený Quinn s tím ale bouřlivě nesouhlasil a začal sudího posílat kamsi. Server HockeyFights napočítal, že slůvko ‚fuck' použil celkem dvacetkrát, než se konečně odebral do šatny. Po utkání byl však trenér San Jose ze svého extempore dost rozpačitý.

"Poslyšte, je to těžký zápas i pro dva rozhodčí. On byl ale postaven do ještě složitější pozice, když na to zbyl sám. Měl jsem si toho být víc vědom," mrzelo Quinna. V průběhu utkání si totiž druhý sudí Chris Schlenker podvrtl nohu a skončil.

„Jsem z toho v rozpacích. Jako trenér bych se takhle chovat neměl. Omluvil jsem se našemu týmu. Jsou to emoce. Tihle rozhodčí tvrdě pracují, odvádějí dobrou práci a tohle je něco, co by se nikdy nemělo stávat," tvrdil Quinn, na kterého si teď disciplinárně posvítí NHL.

Když v lednu po zápase kritizoval rozhodčí kouč Floridy Paul Maurice, dostal za to pokutu 25 tisíc dolarů.

Quinnovu výbuchu se ani nelze moc divit. Sharks počtvrté za sebou nebudou hrát v play off a svým fanouškům chystají jedno zklamání za druhým. Třetí nejhorší tým sezony nezvládl osm z minulých devíti zápasů. V posledních třech přitom vedl. Nad Montrealem 1:0, prohrál 1:3. Se St. Louis 2:0, podlehl 3:6. A s Capitals se dvougólové vedení proměnilo dokonce ve výbuch 3:8.

„Víte, je to těžké. Strašně složitý rok," prohlásil Hertl, který Quinnův výlev sledoval z bezprostřední blízkosti „Pro nás jsou to drsné časy, a kouč za nás prostě bojoval. Každý den pro nás chce jen to nejlepší..."

Blížící se přestupová uzávěrka NHL přináší občas bizarní momenty. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: