Hlavní obsah

V NHL jako na fotbale. Rámusící Italové mezi střídačkami, to byl blázinec, směje se český kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Decentní fandění? Zapomeňte. Když šel před lety v nejslavnější hokejové lize světa do branky Roberto Luongo, bylo jasné, že na Floridě bude na tribunách atmosféru jako na fotbale. „Jezdili za ním italští fanoušci. Na každém zápase byla mezi střídačkami banda rámusících Italů, dělali tam blázinec," vzpomíná tehdejší trenér Floridy Slavomír Lener v pořadu Příklep na Sport.cz.

Za Robertem Luongem jezdili italští fanoušci. Vzpomínka na legendu NHL v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

I s odstupem let je znát, že na tohle zkušený trenér nemůže zapomenout. Jasně, na prvním místě zdůrazní brankářské kvality svého tehdejšího svěřence. „Byl to obrovský brankář, v NHL jich tehdy moc nebylo. Je to velká legenda NHL," říká Lener a s úsměvem připomíná, jak jeho přítomnost oživila arénu při utkáních. „S italskými fanoušky, co mu chodili fandit, to dostalo grády fotbalového zápasu," doplňuje.

Český trenér tvrdí, že Luongo uměl „oživit" fanoušky už jen svou přítomností a z atmosféry pak těžil celý tým. „Byl geniální a nejen kvůli tomu, co uměl na ledě," vzpomíná Lener a prozradí, že Luongovi se špatně dávaly góly i na tréninku. „Dokázal hráče výborně číst. Dá se říct, že si s nimi hrál a dělal si z toho srandu. Prostě věděl, kdo vystřelí a kdo třeba udělá blafák," dodává trenér olympijských vítězů z Nagana.

Příklep s hokejovým expertem Slavomírem LeneremVideo: Sport.cz

Co dalšího zaznělo v Příklepu s hokejovým trenérem Slavomírem Lenerem se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata:
Roberto Luongo