Hlavní obsah

Nádhera, jež dala vzpomenout na Hertla. I takhle se dá vstřelit první gól v NHL?! žasl komentátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští hokejoví fanoušci si ten zápas jistě vybaví, přestože od něj uplynulo už deset let. Tehdy 19letý Tomáš Hertl se ve své premiérové sezoně v NHL blýskl proti NY Rangers čtyřmi góly včetně nádherné trefy s hokejkou mezi nohama. Na útočníka San Jose nyní stejnou fintou navázal teprve 18letý kanadský forvard Buffala Zach Benson, pro něhož navíc šlo o vůbec první zásah v nejslavnější hokejové lize světa.

Foto: Mark Schiefelbein, ČTK/AP

Útočník Buffala Zach Benson oslavuje se spoluhráči svůj premiérový gól v NHL. A že stál za to…

Článek

„Wow, i takhle se dá vstřelit první gól v NHL?!“ rozplýval se komentátor utkání Washingtonu s Buffalem nad parádičkou třináctky letošního draftu NHL.

Benson si na levém kruhu v útočném pásmu převzal puk, využil chyby obrany, která si ho nevšímala, a namířil si to rovnou před brankáře Kuempera. Když už byl před ním, puk si chytře stáhl mezi nohy a nechytatelně ho odrazem od horní tyčky poslal do sítě a zvýšil na 2:0. Ve svém devátém zápase v NHL se tak dočkal gólu, dosud nasbíral čtyři asistence.

„Jen se snažím dělat tahy, o kterých si myslím, že budou fungovat. A tak trochu nechám své instinkty, aby převzaly vládu,“ culil se talentovaný mladík, jenž loni pomohl kanadské osmnáctce ke zlatu na prestižním Hlinka Gretzky Cupu.

Buffalu nakonec Bensonova nádhera stačila jen na bod, na ledě Capitals prohrálo 3:4 v prodloužení.

Reklama