Hlavní obsah

Carolina - Washington 3:2 SNNečas přihrál na dva góly, Thompson napodobil Frolíkovu halloweenskou show

Aktualizováno

Martin Nečas přispěl dvěma asistencemi k výhře hokejistů Caroliny 3:2 po nájezdech nad Washingtonem a posunul se do elitní desítky produktivity NHL. Český útočník, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, má na kontě třináct bodů (5+8). Mimořádný večer prožil v pondělí Tage Thompson, který hattrickem a třemi přihrávkami řídil vítězství Buffala 8:3 nad Detroitem. Za poražené si připsal jednu asistenci Filip Hronek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Martin Nečas pomohl dvěma asistencemi k výhře CarolinyVideo: sntv

 
Článek

Nečas asistoval v páté minutě u první branky zápasu, když přihrál v přesilové hře na modrou čáru Brentu Burnsovi a jeho střelu tečoval Stefan Noesen. Washington otočil v prostřední třetině, prosadili se z dorážky Dylan Strome a v početní převaze ranou z levého kruhu Alexandr Ovečkin. Ruský kanonýr už ztrácí jen jednu trefu na vyrovnání rekordu NHL v počtu gólů vstřelených hráčem v dresu jednoho týmu. Drží jej Gordie Howe s 786 brankami.

Druhý bod si Nečas připsal v 36. minutě. Střelu českého útočníka z pravého kruhu tečoval Paul Stastny a z následné dorážky vyrovnal Andrej Svečnikov, který rozhodl i nájezdy. V rozstřelu dostal důvěru také Nečas, ale neprosadil se. "Každý dřel a ubojovali jsme to. Jsem spokojený," prohlásil trenér Caroliny Rod Brind´Amour. Nečas bodoval ve čtvrtém utkání v řadě (2+4) a je druhým nejproduktivnějším českým hráčem po Davidu Pastrňákovi (7+10).

Thompson je 22. hráčem v historii NHL, který nasázel hattrick na Halloween. Naposledy se to povedlo Michaelu Frolíkovi před sedmi lety v dresu Calgary.

"Vždy je hezké, když dáte gól a přispějete týmu k výhře i bodově," řekl Thompson, který měl před zápasem na kontě šest bodů (3+3). "Od začátku sezony mám sebevědomí. Snažím se hrát jednoduše a hodně střílet. Hledám způsob, jak dostat puk na branku. I když z toho není vždy gól, je tu prostor pro dorážku, závar a z toho můžeme také těžit," vysvětlil.

Thompson otevřel skóre v 17. minutě střelou bez přípravy z levého kruhu. Na začátku druhé třetiny vyrovnal Olli Määttä po asistenci Hronka, následně ale Buffalo odskočilo na 4:1 po akcích hrdiny zápasu. Thompson přihrál od zadního hrazení na gól Jacku Quinnovi a Jeffu Skinnerovi a čtvrtý dál sám střelou z mezikruží, před kterou se efektně zbavil obránce.

Detroit na přelomu druhé a třetí třetiny zápas zdramatizoval trefami Davida Perrona a Dylana Larkina, ale závěrečných osm minut vyznělo pro Buffalo. V přesilové hře dal pátý gól Rasmus Dahlin po přihrávce Thompsona, který zkompletoval hattrick výstavní trefou na 7:3. Útočník domácích se před brankou vyhnul obránci a gólmana Alexe Nedeljkovice si vychutnal kličkou do forhendu. Zbylé dvě branky vstřelil Dylan Cozens a Rasmus Asplund.

"Moc jsme toho neukázali a prohrávali jsme hodně osobních soubojů. To nemohlo dobře dopadnout. Musíme pochopit význam slova hrdost," kritizoval tým Larkin. Jeho spoluhráč Filip Zadina vyšel i v sedmém utkání nové sezony naprázdno, i přes debakl ale zůstal ve statistice plus/mínus stejně jako Hronek na nule. Dominik Kubalík, který je druhým nejproduktivnějším hráčem Detroitu (4+7), v zápase ani nevystřelil a připsal si jeden záporný bod.

Los Angeles vyhrálo v St. Louis 5:1 díky povedené druhé třetině, kdy nasázelo domácím čtyři góly. Hned dvakrát se prosadil Carl Gundstrom a Blues museli zkousnout pátou porážku v základní hrací době za sebou. "Nestačili jsme fyzicky, ani bruslařsky. Nebyli jsme dost hladoví. Nepředvádíme dobrý hokej," lamentoval kouč Craig Berube, pod jehož vedením od sezony 2018/19 St. Louis podobnou sérii nepamatuje.

Carolina - Washington 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky: 36. a rozhodující sam. nájezd A. Svečnikov (na první Nečas), 5. Noesen (Nečas) - 22. D. Strome, 29. Ovečkin. Střely na branku: 35:20. Diváci: 16.211. Hvězdy zápasu: 1. Noesen, 2. Nečas, 3. Slavin (všichni Carolina).
Buffalo - Detroit 8:3 (1:0, 3:2, 4:1)
Branky: 17., 39. a 56. Tage Thompson, 26. J. Quinn, 35. Skinner, 53. Dahlin, 55. Cozens, 60. Asplund - 22. Määttä (Hronek), 40. Perron, 45. Larkin. Střely na branku: 48:16. Diváci: 9673. Hvězdy zápasu: 1. Tage Thompson, 2. Skinner, 3. J. Quinn (všichni Buffalo).
St. Louis - Los Angeles 1:5 (0:1, 1:4, 0:0)
Branky: 31. Toropčenko - 24. a 30. Grundström, 14. Vilardi, 26. Kopitar, 28. Kalijev. Střely na branku: 28:30. Diváci: 17.220. Hvězdy zápasu: 1. Fiala, 2. Grundström, 3. Vilardi (všichni Los Angeles).

Reklama