Hlavní obsah

Necelé tři měsíce a konec. Voráčkův klub propustil trenéra, odmítl se dát očkovat

Aktualizováno

Devět dní před startem tréninkového kempu na novou sezonu NHL přistoupilo vedení Columbusu k nečekané změně. Blue Jackets, v jejichž kádru figuruje i 32letý český útočník Jakub Voráček a o čtrnáct let mladší obránce Stanislav Svozil, po necelých třech měsících vyhodili třiapadesátiletého asistenta trenéra Sylvaina Lefebvra.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Bývalý obránce, který v NHL odehrál téměř tisícovku zápasů a před pětadvaceti lety získal s Coloradem Stanley Cup, se odmítl nechat naočkovat proti covidu. Což by byl v sezoně problém, zámořská liga se totiž řídí přísnými zdravotními protokoly, které nesmějí být porušeny.

„Když se nenecháte naočkovat, nemůžete se k hráčům přiblížit na dvanáct stop (necelé čtyři metry). Nemůžete být v šatně, stát na lavičce, nemůžete s týmem do letadla. Prostě nemůžete trénovat a my potřebujeme kouče, který může dělat svou práci," prohlásil generální manažer Columbusu Jarmo Kekäläinen.

„I když jsme zklamaní, že to takto dopadlo, respektujeme osobní rozhodnutí Sylvaina Lefebvra. Není však slučitelné s jeho pokračováním v našem klubu. Přejeme mu vše dobré v dalším životě," dodal pro klubový web Modrokabátníků finský manažer.

Za Lefebvra už sehnal náhradu, novým asistentem hlavního trenéra Brada Larsena bude Steve McCarthy. Ten poslední roky zastával stejnou funkci na farmě Columbusu v Clevelandu v AHL. Stejně jako Lefebvre má i on za sebou bohatou hráčskou kariéru v NHL, v níž strávil osm sezon.

Columbus není prvním týmem, který musel ve svém realizačním týmu řešit rozvázaní kontraktu kvůli odmítnutí očkování proti covidu. Ke stejnému kroku museli sáhnout před týdnem v San Jose, když kvůli nespecifikovaným zdravotním důvodům nemohl být očkován proti koronaviru asistent trenéra San Jose Rocky Thompson.

Reklama

Související témata: