Hlavní obsah

Nejlepší jsou Lundqvist, Malkin a Stamkos, tvrdí hokejisté NHL

Toronto

Členové hráčské asociace NHLPA se shodli s novináři a také oni za nejlepší hokejisty uplynulé sezóny NHL považují brankáře Henrika Lundqvista z New Yorku Rangers a útočníky Jevgenije Malkina z Pittsburghu a Stevena Stamkose z Tampy Bay. Mezi těmito třemi hráči se rozhodne o držitelích Ted Lindsay Award od NHLPA; už od minulého týdne je jasné, že jsou také finalisty Hart Trophy.

Foto: Susan Walsh, ČTK/AP

Henrik Lundqvist ve čtvrtečním utkání play-off proti Washingtonu.

Článek
Fotogalerie

Držitel Lindsayho ceny, jež se do roku 2010 nazývala Lester B. Pearson Award, bude oznámen na slavnostním večeru 20. června v Las Vegas.

Třicetiletý švédský gólman Lundqvist vychytal v základní části Rangers 39 vítězství a s průměrem 1,97 inkasované branky na zápas a třiadevadesátiprocentní úspěšností zákroků zažil nejvydařenější sezónu v kariéře. Týmu pomohl k nejlepšímu výsledku v dlouhodobé fázi soutěže od ročníku 1993/94.

Malkin nasbíral 109 bodů a suverénně vyhrál kanadské bodování, za což získá podruhé v kariéře Art Ross Trophy. Stamkos se 60 brankami ovládl tabulku střelců, dal o deset gólů víc než druhý Malkin. Druhý byl v kanadském bodování (97) a spolu s českým útočníkem Radimem Vrbatou z Phoenixu se dělil o první místo v počtu vítězných gólů (12).

Reklama

Související témata: