Hlavní obsah

Nejlepším nováčkem NHL bude jeden z trojice Beniers, Power a Skinner

Nejlepším nováčkem sezony NHL bude útočník Seattlu Matty Beniers, obránce Buffala Owen Power, nebo brankář Edmontonu Stuart Skinner. Trojici finalistů oznámilo vedení soutěže. Držitel Calder Trophy bude vyhlášen během předávání cen 26. června v Nashvillu.

Foto: Stephen R. Sylvanie, Reuters

Brankář Edmontonu Stuart Skinner při utkání s Vegas Golden Knights.

Článek

Dvacetiletý Beniers byl ve své první kompletní sezoně v NHL nejproduktivnějším nováčkem a dělil se o pozici nejlepšího střelce. Za Kraken odehrál americký centr 80 zápasů s bilancí 24 gólů a 57 bodů.

Stejně starý Power, jenž byl před vstupem do elitní ligy Beniersovým spoluhráčem v týmu Michiganské univerzity, vládl mezi nováčky produktivitě obránců. Kanadský bek, z něhož Buffalo udělalo v roce 2021 jedničku draftu, zaznamenal v 79 duelech 35 bodů (4+31).

Čtyřiadvacetiletý Skinner odchytal za Edmonton 50 utkání, v nichž si připsal 29 výher. Měl úspěšnost zásahů 91,4 procenta a průměr 2,75 obdržené branky na zápas.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články