Hlavní obsah

Nejopilejší člověk v Americe. Ví vůbec, na jaké je planetě? Z výstupu legendy na ledě si teď utahují

St. Louis/Praha

Do šestého finálového zápasu NHL mezi hokejisty St. Louis a Bostonem, ve kterém Bluesmani mohli vyhrát první Stanley Cup ve své historii, zbývalo jen pár minut, když se na ledové ploše Enterprise Center objevili tři bývalí vynikající hráči Blues, aby ještě více nabudili domácí příznivce v hale. A zdálo se, že někdejší hvězdný americký útočník Brett Hull se na možné mistrovské oslavy začal připravovat už v předstihu...

Foto: Profimedia.cz

Brett Hull se pokouší nabudit fanoušky St. Louis.

Článek

„Let´s go Blues" řval dnes čtyřiapadesátiletý Hull do mikrofonu, který si přebíral od více než dvacet let staršího Boba Plagera, jenž v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století válel v obraně St. Louis.

Hull se otočil napravo od sebe, kde stál Bernie Federko, další legenda Bluesmanů, s níž si na konci osmdesátých let zahrál v jednom týmu. „Nejlepší všech dob," představoval divákům bývalého centra, jenž převážnou část kariéry strávil u Bluesmanů.

Fanoušky i novináře Hullovo chování pořádně pobavilo. Už na první pohled totiž bylo na dvojnásobném vítězi Stanleyova poháru a majiteli Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hráče NHL sezony 1990/91 patrné, že do haly nepřišel střízlivý.

„Brett Hull je v této chvíli nejopilejší člověk v Americe," uvedl na sociálních sítích žurnalista Pete Blackburn z CBS Sports a pak připojil další příspěvek. „Brett Hull v tu chvíli určitě netušil, na jaké planetě se momentálně nachází."

Ze současného ambasadora týmu St. Louis si utahovali i fanoušci, kteří zpochybňovali, jestli Hull vůbec zaregistroval, že Blues šestý duel prohráli a finálová série se stěhuje k rozhodujícímu utkání do Bostonu.

Reklama

Související témata: