Hlavní obsah

Největší vtip, jaký jsem kdy slyšel! NHL navzdory videu zažila skandální rozhodnutí sudích

Columbus

V době, kdy nejslavnější hokejová soutěž planety využívá moderní video technologie, je to rozhodnutí neuvěřitelné, až skandální. Hokejisté Columbusu totiž byli v nedělním utkání NHL proti Carolině poškozeni, když rozhodčí v závěru druhé třetiny nesprávně uznali gól Hurikánů na 4:3 v jejich prospěch, přestože celá situace byla kvůli možnému ofsajdovému postavení kontrolována u videa.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Útočník Caroliny Vincent Trocheck (v bílém) a obránce Columbusu Vladislav Gavrikov.

Článek

Okamžitě měl kouč Modrokabátníků John Tortorella pochybnosti, jestli pár vteřin před gólem Vincenta Trochecka nedošlo při přechodu Hurricanes do útočného pásma k porušení pravidla o ofsajdu.

Proto si neváhal vyžádat trenérskou výzvu. Jenže sudí po přezkumu u videa ponechali branku v platnosti a domácím pak podle pravidel udělili při neúspěšné výzvě dvouminutový trest za zdržování hry.

Zbylých 75 vteřin druhé třetiny tak Carolina dohrávala v početní převaze. Na začátku třetího dějství už však oba týmy nastoupily v plném počtu hráčů. Proč? Rozhodčí po zprávě z centrály NHL upozornili oba týmy, že Trocheckův gól skutečně padl po ofsajdu a neměl tak platit.

Jenže platil a skóre se zpětně neměnilo. Sudí alespoň zrušili zbylých 45 vteřin z trestu za zdržování hry.

„Během posuzování situace došlo k chybě v komunikaci mezi video místností v Columbusu, čárovými rozhodčími a situační místností v Torontu a hra se obnovila předtím, než byly posouzeny všechny opakované záběry, které by potvrdily ofsajd," přiznala NHL pochybení.

„Tohle je největší vtip, jaký jsem kdy slyšel," kroutila hlavou nedávná posila Columbusu z Winnipegu Fin Patrik Laine, jenž v utkání vstřelil dva góly. Jeho tým ale nakonec s Carolinou, které chyběli zranění brankář Mrázek a útočník Nečas, prohrál 5:6.

„Vrhá špatné světlo na NHL, že to nedokázala správně posoudit," přidal se kapitán Blue Jackets Nick Foligno, který si připsal branku a asistenci.

Reklama