Hlavní obsah

Neskutečný výkon! NHL má nového železného muže v počtu odehraných zápasů v řadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdu úctyhodný počin amerického útočníka z týmu Vegas Golden Knights Phila Kessela! V noci na středu si proti San Jose připsal rekordní 990. start v NHL v řadě. „Železný muž“ se navíc postaral o úvodní gól zápasu, který byl jeho 400. v zámořské lize.

Foto: Godofredo A. Vásquez, ČTK/AP

Nový "železný muž" NHL - Phil Kessel (vlevo).

Článek

Dosavadní rekord v počtu odehraných zápasů v řadě držel obránce Keith Yandle, který jich měl na kontě 989. Ten svou kariéru před měsícem ukončil, zatímco Kessel je na dosah jubilejní tisícovce.

Pětatřicetiletý útočník začal svou rekordní šňůru v roce 2009 v dresu Toronta, poté vystřídal týmy Pittsburghu a Arizony, až nakonec zakotvil ve Vegas. V jeho dresu si připsal neuvěřitelný 990. start v zámořské soutěži v řadě. Dal navíc svůj 400. gól v kariéře v NHL.

„Jsem rád, že to tam spadlo, navíc v takovém utkání. Cítím se na ledě mnohem lépe a věřím, že se to nyní bude jenom zlepšovat," řekl po vítězném duelu. Ke 400 gólům přidal v 1212 zápasech 558 asistencí.

Ve kariéře se Kesselovi podařilo dvakrát vybojovat s Penguins Stanley Cup (2016 a 2017), třikrát se představil během All Star Game. S národním týmem vybojoval stříbro na olympijských hrách ve Vancouveru.

Reklama

Související témata: