Hlavní obsah

Neskutečný zákrok zajistil výhru v posledních vteřinách

New York/Praha

Je dost možné, že po tomto zásahu si titul nejlepší zákrok play off NHL nepřipíše jeden z gólmanů, ale obránce týmu New York Islanders Ryan Pulock. Ten totiž proti Tampě zachránil svou pohotovostí a umem Ostrovanům vítězství a vyrovnání semifinálové série na 2:2.

Foto: Andy Marlin, Reuters

Hokejista NY Islanders Ryan Pulock v klíčovém zákroku čtvrtého semifinále play off NHL proti Tampě Bay.

Článek

Moment, který rozvášnil nejen fanoušky, ale i komentátory utkání, kteří nemohli věřit vlastním očím. Do konce zápasu Ostrovanů proti Tampě zbývalo pár sekund, Lightnings ztráceli jeden gól, i když po druhé třetině to s nimi vůbec nevypadalo dobře. Prohrávali už 0:3, ale během tří minut ve třetí části se dotáhli na rozdíl branky.

Neměli co ztratit, takže odvolali brankáře a hodlali si vytvořit tlak v útočném pásmu. Obránce Tampy Ryan McDonagh se dostal na úrovni kruhu pro vhazování k puku a elegantní otočkou se zbavil dotírajícího beka Brocka Nelsona.

Tímto kouskem se zároveň zbavil i brankáře Varlamova, který proti němu hodně povyjel, a v pádu namířil puk přesně do odkryté klece, jenže pak to přišlo. Obránce Ostrovanů Ryan Pulock skočil do branky a puk dokázal vytlačit mimo, necelé tři vteřiny před koncem.

Po závěrečné siréně se místo na Varlamova všichni sesypali na šestadvacetiletého kanadského beka, který předvedl nejdůležitější zákrok večera, ne-li celé série.

Reklama

Související témata: