Hlavní obsah

Neudržel se na nohách, nevěděl, kde je. Olympijský medailista zase bojuje s démonem

Před necelý třemi lety veřejně přiznal, že bojuje se závislostí na alkoholu, a dokonce opustil mužstvo Ottawy, aby se zapojil do asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA. Americký útočník Bobby Ryan se sice po více než třech měsících k hokeji vrátil, získal i Bill Masterton Memorial Trophy za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji, jenže nad démonem přesto nevyhrál. Svědčí o tom pondělní incident na mezinárodním letišti v Nashvillu, kde byl zatčen.

Foto: Profimedia.cz

Bobby Ryan v dresu Ottawy na snímku z února 2020.

Článek

Stříbrného olympijského medailistu z her 2010 ve Vancouveru nahlásil policii pracovník jednoho z obchodů na letišti poté, co Ryan nezaplatil za nákup a s ukradenými věcmi prodejnu opustil. Strážci zákona vše viděli na bezpečnostních kamerách a za pětatřicetiletým bývalým hokejistou se vydali, informoval Scoop Nashville.

Ryana, jenž mezitím zanechal lup na pultu obchodu, našli strážci zákona sedět v baru, jak si objednává drink.

Policie následně uvedla, že Ryan neuposlechl jejích výzev, nesouhlasil se zatčením a byl extrémně opilý. Dokonce tak moc, že nedokázal stát na vlastních nohách, nevěděl, kde se nachází a jaké je datum a čas.

Obchod poté odmítl podat na Ryana žalobu za ukradené zboží, takže někdejší hráč Anaheimu, Ottawy a Detroitu byl umístěn do vazby za opilost na veřejnosti. Po osmi hodinách z ní byl propuštěn.

„Obdržel jsem dnes spoustu úžasných zpráv. Děkuji vám za všechny. Dnešek je dnem 1 (opět). Převážně se cítím trapně, ale neměl bych. Dnes se probouzím a provedu lepší volbu," napsal Ryan na svém Twitteru s tím že se chce polepšit.

Reklama

Související témata: