Hlavní obsah

Tampa Bay - Pittsburgh 2:6NHL odstartovala! Tampa doma selhala, trefil se i první Čech. Krakeni v premiéře padli

New York/Praha
Aktualizováno

Hokejisté Tampy Bay prohráli v úvodu nového ročníku NHL doma s Pittsburghem 2:6. V dresu Tučňáků se trefil i český útočník Dominik Simon, jenž vstřelil vítězný gól. V závěru domácí tým zkoušel hrát bez brankáře, k vidění byla přestřelka, tu ale Penguins dovedli do vítězného konce. Simon byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Premiéru ve slavné lize mají za sebou Krakeni ze Seattlu. Po bojovném výkonu, kdy smazali tříbrankové manko, nakonec prohráli ve Vegas 3:4.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Brankář Tampy Bay Lightning Andrej Vasilevskij (88) tentokrát zlikvidoval šanci českého útočníka Pittsburghu Penguins Dominika Simona. Nakonec si ale Simon gólové radosti užil.

Článek
Fotogalerie

Po bezbrankové první třetině nejspíš nikdo netušil, jaké gólové hody budou nakonec k vidění. Více radosti si užili hráči Pittsburghu. Už po dvanácti sekundách prostřední části hry a chybě brankáře Vasilevského skóroval Heinen. Hosté pak do šaten odcházeli s vedením 2:0.

V 51. minutě přišla i česká gólová radost. Puk nahodil na branku Blesků Dominik Simon, jenž se do týmu Tučňáků vrátil po působení v Calgary, a touš z jeho hole se zastavil až v síti. Český útočník, který v minulé sezoně v jedenácti zápasech nebodoval, skóroval poprvé od začátku loňského února. "Byl to úžasný pocit. Měl jsem štěstí, že už v přípravných zápasech jsem dal nějaké branky, to bylo také skvělé. Soutěžní utkání jsou ale o něčem jiném, jsem za ten gól vděčný," řekl Simon.

Šest minut před koncem Tampa zkusila vsadit na hru bez brankáře, což odstartovalo divokou přestřelku. Blesky se také prosadily gólově, jenže jakmile došlo ke korekci skóre, hosté nemilosrdně trestali třemi trefami do prázdné klece. Na výhře Pittsburghu, který hrál bez zraněných lídrů Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina, se podílelo šest různých střelců.

"Všichni jsme cítili, že jsme velmi dobře připraveni. Věděli jsme, co máme na ledě dělat. Šlo jen o to, abychom to dodrželi a dělali správně. Myslím, že jsme si v tom vedli velmi dobře," pochvaloval si Simon. "Je to jen jeden zápas, ale dokázali jsme si, že můžeme hrát i proti takovému týmu dobře a že můžeme nad ním vyhrávat," podotkl.

Nováček v NHL ze Seattlu přijel k premiérovému souboji do Las Vegas a duel se pro Krakeny nevyvíjel dobře, když ve 27. minutě prohrávali 0:3. Dvakrát se přitom trefil zkušený Max Pacioretty. Slibný náskok ale hokejisté Knights prohospodařili.

Historicky první gól nováčka v zámořské lize dal Ryan Donato a ve 48. minutě srovnal Geekie na 3:3. Za dalších 35 sekund už ale fanoušci ve Vegas slavili opět vedení domácích. Rozhodující trefu Stephensona, který puk do branky dostal bruslí, rozhodčí uznali, protože ani u videa se neprokázalo úmyslné kopnutí. Třemi přihrávkami se na vítězství podílel útočník Mark Stone.

Výsledky zápasů NHL:
Tampa Bay - Pittsburgh 2:6 (0:0, 0:2, 2:4)
Branky: 55. Cirelli, 57. Killorn - 21. Heinen, 25. Boyle, 52. Simon, 55. Blügers, 58. Rodrigues, 59. Rust. Střely na branku: 28:35. Diváci: 19 092. Hvězdy zápasu: 1. Carter, 2. Heinen, 3. Simon (všichni Pittsburgh).
Vegas - Seattle 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Branky: 4. a 27. Pacioretty, 7. Marchessault, 49. Stephenson - 32. Donato, 33. J. McCann, 48. Geekie. Střely na branku: 30:31. Diváci: 18 431. Hvězdy zápasu: 1. Mark Stone, 2. Stephenson, 3. Pacioretty (všichni Vegas).

Reklama

Související témata: