Hlavní obsah

NHL pobavila fanoušky, děkovala ventilátorům v hledišti

Edmonton/Praha

Zámořská hokejová liga NHL si v zápase skupiny o nasazení mezi St. Louis Blues a Dallasem Stars připravila povedený žertík. Hlasatel na stadionu Rogers Place v Edmontonu poděkoval za podporu všem fanouškům v hledišti. Anglické slovíčko "fan" má ale dvojí význam, díky tomu byl povedený vtípek na světě.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Fanoušci NHL se kvůli koronaviru do hlediště nedostanou, ventilátory ano.

Článek

Všechna utkání kanadskoamerické NHL se kvůli opatřením proti šíření koronaviru odehrávají bez diváků. V zámoří situaci ohledně prázdných tribun ale berou s nadhledem. Čas na žertíky přišel na řadu v druhé třetině utkání mezi úřadujícími mistry ze St. louis a Dallasem s českým útočníkem Radkem Faksou.

Hlasatel edmontonské arény poděkoval prostřednictvím kostky nad ledem všem fanouškům. Anglické slůvko „fan" má ale dva významy. „Thank you fans" se tak dá také přeložit jako „děkujeme ventilátorům".

V hledišti se pak na televizních záběrech následně skutečně objevily čtyři ventilátory. Komentátoři utkání byli vtípkem zjevně dobře pobaveni. Dallas si nakonec v duelu s Bluesmany připsal výhru 2:1 na nájezdy a v play off se střetne s Calgary. Série s českou hokejovou účastí startuje už dnes před půlnocí středoevropského času.

Reklama

Související témata: