Hlavní obsah

NHL už dochází trpělivost s excesy hráčů Philadelphie

Už pět hokejistů Philadelphie Flyers vyfasovalo v letošní sezóně disciplinární tresty za nebezpečné zákroky za hranicemi pravidel, při kterých hráči soupeře utrpěli zranění. A vedení NHL už ztrácí trpělivost. Ještě jeden nebezpečný zákrok, další brutální zásah do hlavy protivníka, a nebudeme trestat jen hráče, ale i klub, hrozí nyní představitelé soutěže.

Článek

Komisař NHL Gary Bettman a šéf disciplinární komise Colin Campbell dali na srozuměnou, že nebudou další excesy Philadelphie tolerovat. A sdělili to v pondělí generálnímu manažerovi Philadelphie Paulu Holmgrenovi. "Jednou nebo dvakrát se takové věci stanou, možná i třikrát. Ale pětkrát? Gary a já cítíme, že bylo třeba proti tomu vystoupit," řekl ESPN Campbell.

Pokud se hráči Philadelphie neukázní, má NHL možnosti jak potrestat celý klub. Pravděpodobně by klub dostal pokutu, nebo by mohli být suspendováni i trenéři Flyers. Může nastat i obojí. Holmgren už o varování ze strany NHL mluvil se svými hráči. "Jsme jako obvykle pod dohledem. Chceme hrát tvrdě a hodně do těla, ale hodláme dodržovat pravidla," prohlásil manažer Philadelphie.

Philadelphia? Zase ti špinavci jako v 70. letech

Hokejisté Philadelphie v letošní sezóně připomínají svoji neslavnou éru ze 70. let, kdy byl tým obávaný svým nadmíru agresivním stylem. Poslední trest vyfasoval hráč Flyers o víkendu. Riley Cote byl suspendován na tři zápasy za jeho zákrok loktem proti útočníkovi Dallasu Mattu Niskanenovi v sobotním zápase NHL. Cote je s 61 trestnými minutami zlým mužem Philadelphie.

Ještě před ním byl potrestán Scott Hartnell za zákrok na hlavu obránce Bostonu Albertse, za faul na jeho spoluhráče Bergerona zase pykal Randy Jones. Ještě v přípravě se "předvedl" Steve Downie. Ten atakoval hlavu Deana McAmmonda tak brutálně, že vyfasoval trest na dvacet zápasů. Ještě o pět více vyfasoval Jesse Boulerice za krosček s hokejkou v ruce na Kesslera z Vancouveru. Ten vyjížděl zpoza branky a ani neměl v držení puk, zkrat Boulerice byl úplně nesmyslný.

Letci se rvou i mezi sebou

Hráči Philadelphie se chovají jak vzteklí psi utržení ze řetězu. V každém zápase se postarají o nějakou šarvátku a dokonce si ventilují agresivitu i sami mezi sebou. Na pondělním tréninku se do sebe pustili Daniel Briere a Sami Kapanen po boji o puk u hrazení a museli je odtrhávat spoluhráči.

"Nešlo o nic vážného, po tréninku jsme si všechno vyříkali," tvrdil po incidentu Kapanen. "Asi jsme trochu podráždění z toho, jak se nám v poslední době nedaří," dodal finský útočník. Philadelphia z posledních osmi zápasů vyhrála jen tři a samotný Kapanen v dosavadních 21 zápasech vstřelil pouze tři branky.

Reklama

Související témata: