Hlavní obsah

Obránce Gudas by měl být ve třetím finále play off NHL zpátky v sestavě Floridy

Obránce Radko Gudas zřejmě nepřijde o třetí zápas finále play off NHL a po odstoupení z druhého utkání kvůli zranění bude zpátky v sestavě Floridy. Uvedl to trenér hokejistů Panthers Paul Maurice. V boji o Stanley Cup má zatím navrch tým Vegas, který v sérii hrané na čtyři vítězství vede 2:0. Třetí utkání se odehraje v noci na pátek (2:00 SELČ).

Hokejový pořad Příklep na Sport.cz, jehož hostem byl dvojnásobný mistr světa Tomáš VokounVideo: Sport.cz

 
Článek

Čerstvě třiatřicetiletý Gudas vynechal polovinu úvodní třetiny již v prvním utkání, ale pak se do hry vrátil. Ve druhém zápase českého beka tvrdě zasáhl v sedmé minutě útočník Golden Knights Ivan Barbašev. Gudas pak zamířil rovnou do kabiny a na ledě už se neobjevil. Ve středu netrénoval. "Očekáváme, že nastoupíme se stejnou sestavou a že Radko bude hrát," řekl zámořským médiím trenér Maurice.

Panthers se potřebují zlepšit především v obranné činnosti, neboť za úvodní dva finálové souboje inkasovali celkem 12 branek. A právě Gudas by k tomu měl po překonání blíže nespecifikovaného zranění pomoci. Za 18 startů v letošním play off má vedle tří nahrávek na kontě 81 hitů, což je nejvíce z celé ligy. "Je ohromně důležitou součástí našeho týmu, takže opravdu doufáme, že bude moct hrát," řekl kapitán Aleksander Barkov.

Reklama

Související témata: