Hlavní obsah

Obránce Jiříček se po měsíci vrací z Columbusu na farmu do Clevelandu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hokejový obránce David Jiříček se po měsíci vrací z prvního týmu Columbusu na farmu do Clevelandu do nižší AHL. Devatenáctiletý bronzový medailista z loňského mistrovství světa a vicemistr z letošního šampionátu dvacítek, jehož si Blue Jackets vybrali před rokem jako šestku draftu, za tu dobu sehrál 10 utkání a připsal si tři body za gól a dvě asistence.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Obránce David Jiříček míří na farmu.

Článek

Místo v kádru uvolnil Jiříček finskému kanonýrovi Patriku Lainemu, který se po zranění vrátil už v dnešním utkání v Detroitu do sestavy poprvé od 20. října a nezabránil brankou porážce 4:5.

V minulé sezoně Jiříček po debutu v NHL odehrál čtyři zápasy a nebodoval. Hrál v ní právě za Cleveland a nasbíral v AHL 55 utkáních 38 bodů (6+32). Před loňským odchodem do Severní Ameriky účastník tří juniorských MS a jednoho osmnáctek stihl za tři sezony 69 zápasů v extralize za Plzeň a připsal si 21 bodů (8+13).

Na MS dvacítek se podílel na úspěchu sedmi body za tři branky a čtyři asistence v sedmi duelech. Byl vyhlášen nejlepším obráncem turnaje a dostal si i do All Star týmu. Na konci sezony se zařadil i do přípravy národního celku, ale o účast na druhém MS jej připravilo zranění.

Loni se dostal na MS i přesto, že byl od konce prosince kvůli zranění až do konce klubové sezony mimo hru. Celkem má v reprezentaci na kontě 21 utkání a sedm bodů (3+4).

Související témata: