Hlavní obsah

Obránce Kempný byl povolán z farmy v Hershey do Washingtonu

Český hokejový obránce Michal Kempný byl poprvé v sezoně povolán z farmy v Hershey z nižší AHL do prvního týmu Washingtonu. Jednatřicetiletý vítěz Stanleyova poháru hrál v NHL naposledy v polovině dubna loňského roku a v ročníku 2020/21 se po říjnové operaci Achillovy šlachy v nejlepší lize světa neobjevil. Stihl jen na jejím konci dva zápasy v AHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Michal Kempný

Článek

Po letošním přípravném kempu v první polovině října jej Capitals poslali sbírat herní praxi v Hershey. Předtím jej museli zařadit na listinu volných hráčů, z které si jej žádný jiný klub NHL nevybral. Kempnému vstoupil v platnost poslední rok čtyřleté smlouvy celkem na 10 milionů dolarů a plnou částku bral i v AHL, kde v této sezoně sehrál 24 utkání a připsal si sedm asistencí.

Pro Kempného bylo loňské zranění druhou vážnou zdravotní komplikací během dvou let. V březnu 2019 si v zápase s Tampou Bay při pádu přisedl nohu a operace stehenního svalu jej připravila o play off. Po půlroční rekonvalescenci se do NHL vrátil a v ročníku 2019/20 odehrál 58 zápasů a zaznamenal tři góly a 15 asistencí. V pěti duelech play off si připsal jednu přihrávku.

Odchovanec Hodonína a bývalý hráč Komety Brno i Slavie se vydal do NHL v roce 2016 z Omsku a podepsal jako nedraftovaný volný hráč kontrakt s Chicagem, odkud jej Washington získal v únoru 2018. V NHL sehrál 232 zápasů a připsal si 61 bodů (14+47). Ve 30 utkáních play off nasbíral šest bodů (2+4).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články