Hlavní obsah

V NHL se chystá atraktivní výměna! Kubalík má zamířit k nejlepšímu kanonýrovi soutěže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago/Praha

V sezoně 2019/2020 aspiroval na cenu pro nejlepšího nováčka NHL. V té letošní se však zatím trápí, stejně jako celý tým Chicaga. Dominik Kubalík má na kontě z třiceti zápasů jen šest branek a stále hledá svou střeleckou pohodu. Nyní se v zámoří spekuluje o zajímavém přestupu, který by měl českého šikulu opět nastartovat. Zájem o něj má Edmonton.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Dominik Kubalík v zápase proti Dallasu. Ilustrační foto.

Článek

Dominik Kubalík není jediným hráčem v hledáčku Olejářů. Kanadský klub má údajně podle webu The Hockey Writers zájem i o gólmana Marca-Andrého Fleuryho, ale šestadvacetiletý útočník by měl mít přednost.

Blackhawks čekali od českého kanonýra v letošní sezoně víc, doufali, že s návratem kapitánem Jonathana Toewse se vrátí i klid na hokejku plzeňského rodáka, jenže Kubalík aktuálně figuruje ve třetí pětce a střelecké štěstí se mu zatím nevrátilo.

Edmonton věří, že po boku dvou vedoucích mužů produktivity celé NHL Connora McDavida a Leona Draisaitla by se měl český kanonýr znovu rozstřílet. Je si vědom kvality českého hráče, kterou Kubalík bezesporu má. Olejáři by získali i přednostní právo na jeho podpis v létě, jelikož se po sezoně stane volným hráčem.

Chicago chce výrazně obměnit sestavu a za Kubalíka by krom výběru v draftu mohlo získat i nějakého talentovaného mladíka, který by byl nadějí do budoucna.

Reklama