Hlavní obsah

Obránce Marino mění v NHL dres, z Pittsburghu ho získalo New Jersey

Obránce John Marino se stal v NHL další letní posilou hokejistů New Jersey. Devils ho získali z Pittsburghu za jiného beka Tye Smithe a volbu ve třetím kole příštího draftu. Marino má za sebou teprve rok z šestiletého kontraktu na 26,4 milionu dolarů, který podepsal s Penguins loni v lednu.

Foto: Profimedia.cz

Obránce John Marino z Pittsburghu (vpravo) v souboji s Rileym Sheahanem z Buffala.

Článek

Pětadvacetiletý Marino odehrál v minulé sezoně 81 zápasů základní část a připsal si gól a 24 asistencí. V sedmi duelech play off přidal jednu nahrávku. V základní části NHL má na kontě celkem 189 zápasů a 64 bodů za 10 branek a 54 přihrávek. V 17 utkáních v play off zaznamenal dvě asistence. Dosud hrál jen za Pittsburgh.

O tři roky mladší Smith nastoupil v minulé sezoně do 66 utkání s bilancí 20 bodů (5+15). V základní části NHL má na kontě celkem 114 duelů a 43 bodů (7+36).

Do Devils už přišel z Washingtonu brankář Vítek Vaněček, pak odešel útočník Pavel Zacha do Bostonu. Po otevření trhu s volnými hráči se klub dohodl na pětileté smlouvě s Ondřejem Palátem, jenž s Tampou Bay vyhrál loni a předloni Stanley Cup. Z volných hráčů přišel i obránce Brendan Smith.

Kähkönen se obešel bez arbitráže

Finský hokejový brankář Kaapo Kähkönen se v NHL dohodl na dvouleté smlouvě se San Jose. Vydělá si celkem 5,5 milionu dolarů. Obě strany se díky dohodě vyhnuly arbitráži, na níž se Kähkönen plánoval obrátit.

Pětadvacetiletý Kähkönen se stal spoluhráčem útočníka Tomáše Hertla a obránce Radima Šimka v březnu, kdy ho Sharks získali z Minnesoty. "Jeho výkony ve zbytku sezony se nám hodně zamlouvaly. Ukázal potenciál být v NHL brankářskou jedničkou. Jsme nadšení, že ho tady máme," prohlásil generální manažer klubu Mike Grier.

Kähkönen nastoupil v minulé sezoně za Wild a Sharks do 36 zápasů, v průměru inkasoval 2,87 branky a měl úspěšnost zákroků 91,2 procenta. V NHL dosud zasáhl do 65 utkání, v nichž obdržel v průměru 2,88 gólu při úspěšnosti zákroků 90,8 procenta, dvakrát udržel čisté konto.

Reklama