Hlavní obsah

Ostrá hromadná bitka v NHL jako za starých časů. I brankář shodil rukavice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledkově už nebylo moc co řešit, hokejisté Vegas vedli ve čtvrtečním duelu NHL na ledě New Jersey Devils 5:3 a do konce normální hrací doby chybělo už jen patnáct sekund. I tak se nakonec na hrací ploše strhla hromadná bitka, do níž se dokonce aktivně zapojil gólman hostů Robin Lehner.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Obránce New Jersey Devils Mason Geertsen (55) ve rvačce s Alexem Pietrangelem (7) a Braydenem McNabbem (3).

Článek

Na rvačku z konce zápasu bylo tak trochu založeno už před úvodním buly zápasu, protože kvůli absencím PK Subbana a Jespera Boqvista se dostal do sestavy Devils obránce Mason Geersten, jenž v událostech posledních sekund utkání sehrál jednu ze zásadních rolí.

Přestože Devils prohrávali, kouč Lindy Ruff poslal zhruba 20 sekund před závěrečnou sirénou do útoku právě obránce Geerstena. Podobný tah bývá v NHL často používán s úmyslem vyvolat na ledě bitku.

„Dáte do útoku obránce, navíc tvrdého chlápka, když zbývá do konce nějakých 20 sekund. To je pěkný svins*vo. Jenže tihle starší trenérští veteráni, to pořád ještě dělají," komentoval po zápase útočník Golden Knights Jonathan Marchessault Ruffův trenérský manévr.

Geersten se ihned ujal své role a vystartoval na hvězdu hostů Alexe Pietrangela, na což zareagoval Brayden McNabb, který se snažil jednoho z nejlepších hráčů Golden Knights vytrhnout ze spárů rváče Geerstena. Ten si mimochodem na toto jednání po utkání stěžoval s tím, že šlo o neférovou bitvou dvou na jednoho.

„McNabb by měl dostat nějaký distanc. Nemůžou jít dva na jednoho chlapa," rozčiloval se.

Svým jednáním nicméně Geersten strhl bitku, do níž se na ledě zapojili úplně všichni. Devils hráli tou dobou power play s jedním hráčem v poli navíc, takže se do rvačky nakonec chtěl zapojit i gólman Robin Lehner, jenž odhodil masku i rukavice a startoval na Michaela McLeoda.

„Teď už je to všechno trochu zamlžené, ale každý se začal po někom sápat. (Mattias) Janmark není žádný rváč a ten kluk (Michael McLeod) shodil rukavice a popadl ho," vysvětloval Lehner, který musel stejně jako Geersten a Pietrangelo předčasně pod sprchy.

Max Pacioretty, jenž hraje NHL už 14 sezon, dobře zná myšlenkové pochody kouče Lindyho Ruffa. A také směrem k němu během vyhrocených chvilek prohodil pár slov.

„Chtěli jsme je trochu frustrovat, což se nám asi podařilo. Protože Pacioretty neměl nic jiného na práci, než na mě na konci zápasu řvát," kabonil se kouč New Jersey.

Reklama

Související témata: