Hlavní obsah

Ostuda na desátou. Vypnutí Sharks se probírají z otřesného debaklu. Trapné, uznal Hertl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z 10 719 diváků, kteří dorazili na zápas San Jose s Vancouverem, už jich velká část z hlediště SAP Center zmizela, zbytek se bavil zoufalým skandováním: „Aspoň jeden!“ Domácí hokejisté Sharks jim přání splnili, ostudu z porážky 1:10 tím ale rozhodně nezmírnili.

Foto: James Guillory, Reuters

Útočník San Jose Tomáš Hertl.

Článek

Byl to zápas ve znamení desítek. Kromě té inkasované si San Jose připsalo desátou porážku od začátku sezony v řadě, když zatím nastřílelo pouhých deset gólů… Proti rozjetým Canucks, kteří naopak nasázeli 46 branek, nepomohlo nic. Čtyřminutový trest pro Nico Sturma potrestali hosté už na začátku zápasu dvěma góly a Sharks se vezli.

„Jak jsme na tom byli psychicky, bylo opravdu cítit na střídačce. Vypnulo nás to a už jsme se z toho nevzpamatovali. Strašné zklamání,“ zoufal si kouč Sharks David Quinn. „Nikdy jsem nebyl v takové situaci. Myslím, že nikdo z nás. Předpokládám, že jedinou dobrou věcí je, že teď jsme tak nízko, jak to jen jde, a horší to nebude,“ řekl Sturm. Snad se neplete…

Pětky Canucks mezitím mezi sebou soutěžily, která nastřádá víc bodů. Excelovala první se 13 body, v níž se extrémně dařilo kapitánu Quinnu Hughesovi (1+4), jeho kolega v obraně Filip Hronek měl dvě asistence. Ale ani další se nenechaly zahanbit. Druhá pětka Vancouveru posbírala šest bodů, třetí čtyři. A šlápla do toho i čtvrtá lajna hostů, nastřílela tři góly.

„Když všechny čtyři útoky pracují tvrdě, tak to naše soupeře válcuje, je hrozně těžké to ubránit. Potřebujeme ale pořád držet nohu na pedálu,“ mínil Hughes.

To v kabině Sharks vládla pohřební nálada. Obvykle usměvavý Tomáš Hertl s vážnou tváří čelil nepříjemným otázkám. „Každý z nás by se měl podívat do zrcadla, nikdo si nezaslouží klidný spánek. S tím, co se v těch 10 zápasech stalo, už nic neuděláme. Musíme ale už konečně začít hrát jako tým. Je mi líto našich gólmanů. Je to prostě trapné,“ řekl 29letý útočník na začátku své jedenácté sezony v kalifornském klubu.

„Tohle se prostě nesmí stávat. Musíme víc bojovat, musíme něco udělat. Když nemáme sebevědomí, potřebujeme někoho trefit, prostě udělat cokoliv. Nemůžeme se jen klouzat na ledě. V play off jsme utrpěli několik těžkých porážek, ale tohle je asi nejtrapnější prohra, co jsem zažil,“ prohlásil Hertl.

Sharks teď čekají další tři domácí zápasy s Pittsburghem, Philadelphií a Edmontonem. Jakých hrůz se v nich fanoušci Sharks ještě dočkají?

„Dnes jsme udělali velký krok zpět. Naše bilance je určitě zoufalá, stejně jako výkon, který jsme předvedli. V příštích dnech se toho o našich hráčích dozvíme strašně moc. Tihle kluci jsou ale v NHL z nějakého důvodu. Nejenže musí mít talent, ale i mentální sílu, aby se vzpamatovali z večerů, jako byl tenhle,“ řekl Quinn.

Propastný rozdíl byl vidět hlavně v sebevědomí obou týmů. „Doufejme, že se naši hráči cítí tak strašně špatně, že nedopustí, aby se to opakovalo,“ věří kouč Sharks.

Reklama