Hlavní obsah

Ostuda v NHL! Benn a Seguin se naváželi do dvojčat Sedinových: Kdo ví, co všechno spolu dělají

Dallas

Slušný poprask vzbudila v zámořských sportovních médiích urážlivá slova hvězd NHL Tylera Seguina a Jamieho Benna, kteří se v rozhlasové show naváželi do švédských dvojčat Sedinových z Vancouveru Canucks.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Hvězdy Dallasu Tyler Seguin a Jamie Benn.

Článek

Útočníci Dallasu patří k nejtalentovanějším hráčům v lize, ale za svoje poznámky to od médií pořádně schytávají. Inkriminovaná slova padla v pořadu Bob & Dan Show na stanici Dallas 1310 The Ticket, v níž se moderátor ptal Benna, zda na venkovních tripech sdílí pokoj se svým bratrem (Jordie Benn, obránce Dallasu).

Kapitán Stars odpověděl zamítavě a dodal: „To spíš Sedinové. Vážně. Kdo ví, co spolu všechno dělají," řekl Benn k velkému pobavení všech ve studiu. „Vážně, tohle je strašidelný. Doopravdy jde o příklad do budoucna pro příští bratry v NHL, jak se věci dělat nemají," doplnil svého spoluhráče nejproduktivnější hráč NHL Seguin.

Do obou kanadských hvězd se následně nemilosrdně pustil například prestižní magazín The Hockey News.

Nejde o první útok

„Jediná strašidelná věc kolem bratrů Sedinových - v mnoha ohledech nejlepších ambasadorů švédského hokeje, jaké si vůbec mohl přát - je nechutný způsob, jakým o nich mluví naprostí hlupáci. Za 14 sezón v NHL nebyl ani jeden ze Sedinů disciplinárně potrestán. Ani jednou - a tady by měl pan Seguin dávat obzvlášť pozor - bratři Sedinové neztrapnili svůj klub homofobními tweety a opileckými fotkami," naráží komentátor magazínu Adam Proteu na dřívější prohřešky hvězd Dallasu.

Henrik Sedin zareagoval na situaci s typickým severským klidem. „Myslím, že to víc vypovídá o nich (Bennovi a Seguinovi), než o nás," napsal spoluhráč Radima Vrbaty na Twitteru.

Nejedná se o první podobný útok na bratry z Örnsköldsviku. Před čtyřmi roky je útočník Chicaga Dave Bolland v jednom rozhlasovém pořadu nazval „sestry Sedinovy" a rovněž si neodpustil poznámku, že „nejspíš spolu spí na palandě".

Tehdejší kouč Vancouveru Alain Vigneault následně označil Bollanda za „individuum, které má nejspíš IQ velikosti ptačího trusu".

Reklama

Související témata: