Hlavní obsah

Ottawa přišla v NHL na další tři týdny o zraněného gólmana Talbota

Hokejisté Ottawy se musí v příštích třech týdnech obejít bez zkušeného brankáře Cama Talbota. Pětatřicetiletý Kanaďan se potýká s blíže neupřesněným zraněním v dolní části těla. Talbot se přitom teprve nedávno vrátil do sestavy poté, co měsíc nuceně pauzíroval ze stejného důvodu.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Brankář Ottawy Cam Talbot.

Článek

Talbot stihl na přelomu února a března odchytat čtyři zápasy. Na led se vrátil 24. února takřka přesně měsíc od zranění, jež utrpěl v duelu proti New York Islanders 25. ledna. Všechny čtyři duely dochytal až do konce.

"Mám informace o tom, že to bude na tři týdny," řekl kouč Senators D.J. Smith. "Je to tak, jak to je. Budeme se snažit bojovat dál," dodal Smith, jehož tým bojuje o play off a v Západní konferenci ztrácí na poslední postupovou pozici necelou čtvrtinu před koncem základní části pět bodů.

Bývalý parťák Davida Ritticha z Calgary přišel do kanadské metropole před polovinou července z Minnesoty po výměně za Filipa Gustavssona. V sezoně, po jejímž skončení může být nechráněným volným hráčem, zasáhl Talbot do 32 utkání, v průměru inkasoval 2,85 branky na utkání a měl úspěšnost zásahů 90,5 procenta. Jednou udržel čisté konto.

Celkem už má Talbot v základní části NHL na kontě 428 zápasů, v nichž vychytal 216 výher, má průměr 2,64 obdrženého gólu a úspěšnost 91,4 procenta, 28 duelů dochytal s čistým štítem.

Reklama

Související témata: