Hlavní obsah

Ovečkin hulákal jak na lesy. Kvůli českému obránci

Rozešli se smírně, užili si spoustu legrace a ještě vybrali přes 41 tisíc amerických dolarů (milion korun) na pomoc při pandemii koronaviru dvěma charitativním organizacím v Severní Americe. Kapitán Washingtonu Capitals Alexandr Ovečkin a legendární hokejový útočník Wayne Gretzky, nejproduktivnější hráč v dějinách NHL i její nejlepší střelec, mají za sebou vzájemný zápas v populární videohře NHL 20.

Foto: Sport.cz

Alexandr Ovečkin a Wayne Gretzky změřili síly ve videohře NHL 20.

Článek

„Doufám, že k tomu nedojde," rozesmál se čtyřiatřicetiletý Ovečkin nad otázkou, co kdyby o čtvrtstoletí staršímu soupeři, který videohry příliš nehraje, podlehl.

„Udělám všechno, co je v mých silách, abych mu uštědřil nějaký bodyček a úder. Doufám, že shodíme rukavice a uvidíme, co se pak stane," prohlásil Ovečkin, jenž je v historickém pořadí střelců s 706 góly osmý a na vedoucího Gretzkyho ztrácí 188 přesných zásahů.

Na bitku sice nakonec nedošlo, o dramatické momenty přesto nebyla nouze. Především v prvním ze dvou vzájemných duelů. Už to vypadalo, že Kanaďan, který hrál za tým Edmontonu z 80. let, v němž prožil svá nejlepší léta kariéry, jej vyhraje v základní hrací době, jenže Ovečkin s aktuálním týmem Capitals dvě vteřiny před třetí sirénou srovnal.

Tedy Ovečkin... Přesněji řečeno srovnal český obránce Michal Kempný. A ruský útočník dal průchod svému nadšení, když hulákal jako na lesy. Jenže nakonec končil zápas se sklopenou hlavou, protože v prodloužení rozhodl Gretzky.

Druhé utkání už však dopadlo v Ovečkinův prospěch. A přestože se původně mělo hrát na dva vítězné zápasy, oba hokejisté se po druhé třetině druhého duelu za stavu 4:1 pro ruského kanonýra dohodli, že celková remíza 1:1 bude tím nejlepším zakončením celé charitativní akce.

„Ani jeden z nás není v této hře moc dobrý, ale byl to skvělý nápad v téhle době, kdy nikomu není zvlášť dobře. Byl to zábavný večer a věřím, že každý si to s námi užil a mohl se při pohledu na nás alespoň trochu zasmát," prohlásil Gretzky, jemuž ve hře pomáhali i jeho synové Tyler a Ty.

„Zpotil jsem se jako během zápasu," kontroval Ovečkin.

Fanoušci, kteří zápasy sledovali prostřednictvím streamovací služby Twitch, zaslali přes 20 tisíc amerických dolarů, sami Ovečkin a Gretzky pak částku zdvojnásobili. Vybrané finance poputují k nadaci Monumental Sports & Entertainment a k Edmontonské potravinové bance, které zajišťují jídla pro pracovníky v první linii boje s nemocí covid-19.

Reklama

Související témata: