Hlavní obsah

Ovečkin ovládl anketu NHL za měsíc říjen

New York

Kanonýr Washingtonu Alexandr Ovečkin byl vyhlášen nejlepším hráčem NHL za měsíc říjen. Druhou hvězdou se stal další útočník Connor McDavid z Edmontonu a trio oceněných doplnil brankář Caroliny Frederik Andersen.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Alexander Ovečkin (vpravo) přijímá gratulace od svých spoluhráčů

Článek

Ovečkin byl v prvním hodnoceném měsíci nové sezony nejlepším střelcem ligy. V osmi zápasech skóroval devětkrát, v každém utkání bodoval (9+6) a i díky němu Capitals ani jednou neprohráli v základní hrací době. S celkovým počtem 739 gólů už je šestatřicetiletý Ovečkin pátý v historické tabulce střelců, poté co hned v prvním utkání díky dvěma brankám předstihl Marcela Dionnea (731), a jen dva ho dělí od čtvrtého Bretta Hulla.

McDavid byl nejproduktivnějším hráčem října se sedmi góly a devíti asistencemi v sedmi zápasech, v úvodních šesti utkáních sezony si pokaždé připsal alespoň dva body. Dánský gólman Andersen v sedmi zápasech nepoznal porážku, chytal s průměrem 1,29 gólu na zápas a úspěšností zákroků 95,6 procenta.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.