Hlavní obsah

Ovečkin truchlí. Zemřel mu otec, Washington neví, kdy se jeho kanonýr z Moskvy vrátí

Kapitán hokejistů Washingtonu Alexandr Ovečkin oznámil, že zemřel jeho otec Michajl. Smutnou zprávu zveřejnil den poté, co se odpojil od týmu kvůli rodinné záležitosti a zdravotnímu stavu milované osoby. Podle médií odcestoval do Moskvy. Vedení Capitals zatím neví, kdy se sedmatřicetiletý ruský útočník k mužstvu vrátí.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Kapitán hokejistů Washingtonu Alexandr Ovečkin ztratil otce.

Článek

"Dnes jsem ztratil otce. Děkuji všem za podporu, ale prosím o pochopení a klid pro mou rodinu v této těžké době," uvedl Ovečkin na instagramu.

Jednasedmdesátiletý Michajl Ovečkin měl vážné problémy už delší dobu a právě zdravotní stav mu v posledních letech údajně nedovoloval cestovat z Ruska do USA. V současné době je navíc kvůli ruskému útoku na Ukrajinu a uvaleným sankcím přerušeno veškeré přímé letecké spojení mezi Severní Amerikou a Moskvou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alexander Ovechkin (@aleksandrovechkinofficial)

Trenér Washingtonu Peter Laviolette už v úterý uvedl, že s Ovečkinem "v dohledné době" nepočítá. "Rodina a rodiče, to jsou věci, na kterých záleží nejvíc. Nyní se musí potýkat s nějakými záležitostmi a bude mít naši podporu," řekl.

Reklama