Hlavní obsah

Ovečkinovi v Bostonu ruply nervy. Vytočený Rus rozlámal hokejku a seřval krajana

Boston/Praha

Drama ve třetí bitvě úvodního kola Stanley Cupu v Bostonu mělo pro Washington docela krutý konec. Vyrovnaný duel rozhodla ve druhém prodloužení hodně zbytečná chyba v komunikaci. Gólman Capitals Ilja Samsonov se nedomluvil s obráncem Justinem Schultzem na přepuštění puku, čehož Craig Smith bleskově využil. Objel bránu a zápas rozhodl. Není divu, že kapitánovi Washingtonu Alexandru Ovečkinovi pořádně vytekly nervy.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin během třetího utkání prvního kola play off NHL.

Článek

Ovečkin, jinak autor úvodní branky zápasu, po inkasovaném gólu v prodloužení vzteky rozmlátil hokejku o mantinel a pak podle serveru Sportsnet ještě v emocích seřval brankáře Samsonova.

„Zajel jsem do jejich pásma, měli gólmana za bránou. Nevím, jestli se s obráncem špatně domluvili, vypadalo to tak. Zkusil jsem do toho vletět, trochu jsem jim v tom udělal chaos, což mi dalo dostatek času, abych toho využil. Je to skvělý pocit, jako pokaždé, když můžete takto ukončit zápas," radoval se z rozhodující trefy Smith.

Samosonov se postavil do brány poprvé od 1. května. Capitals jako teprve druhý tým v historii soutěže nasadili v prvních třech zápasech play off do základní sestavy pokaždé jiného gólmana. Vítek Vaněček se zranil hned v prvním duelu, Craig Anderson byl jedničkou ve druhém zápase. A nyní přišla řada na Samsonova, který v zápase mimo jiné pochytal všech devět střeleckých pokusů Davida Pastrňáka.

„Byl dnes skvělý. Nemůžu říct nic jiného než: ´Hlavu vzhůru, čeká nás ještě spousta hokeje´. Dnes nám hodně pomohl. Kdyby nás několikrát nepodržel, zápas by pro nás skončil nejspíš mnohem dřív. To by si měl uvědomit. Ale samozřejmě budou nějaké věci, které si budeme muset říct," chlácholil ruského gólmana obránce Capitals John Carlson.

Kouč Washingtonu Peter Laviolette byl pochopitelně kvůli rozhodujícímu momentu hodně rozladěný.

„Tohle je krutý konec. Podle pohybu hráčů můžu říct, že tam vázla komunikace. Takové maličkosti a detaily rozhodují. O to je to pro nás těžší. Ale ´Sammy´ naskočil do zápasu po delší době a myslím, že jinak odchytal zápas výborně," hodnotil kouč poražených.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.