Hlavní obsah

Ovečkinovi vynesl posun před Howea ocenění pro hráče měsíce v NHL

Kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin byl v NHL vyhlášen nejlepším hokejistou posledního měsíce roku 2022. Ruskému útočníkovi vynesl ocenění jeho posun historickou tabulkou střelců, v níž se dostal na druhé místo před legendu Gordieho Howea.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Alexander Ovečkin předvedl další parádní výkon

Článek

Sedmatřicetiletý Ovečkin v prosinci zaznamenal dva hattricky, celkově 13 gólů v 15 zápasech a přidal devět asistencí. Jeho nejslavnější dvě trefy přišly 23. prosince v utkání proti Winnipegu, v němž nejprve 801. gólem kariéry vyrovnal Howeovu bilanci a následně ji i překonal. Aktuálně má moskevský rodák na kontě 806 branek a před sebou pouze Waynea Gretzkého (894).

Druhou hvězdou byl vyhlášen kapitán Edmontonu Connor McDavid. Pětadvacetiletý kanadský centr vévodil v prosinci lize v počtu branek (14), asistencí (7), bodů (31). Ve všech těchto statikách kraluje NHL i v celé dosavadní sezoně.

Ocenění pro třetí hvězdu získal centr Buffala Tage Thompson. Pětadvacetiletý americký útočník měl v prosinci průměr rovné dva body na utkání, v 11 zápasech nastřílel 13 gólů a devětkrát asistoval. Zazářil především v duelu proti Columbusu, v němž skóroval pětkrát a připsal si ještě nahrávku.

Reklama

Související témata: